14e Rondje Cultuur Oostelijk West-Friesland in aantocht!

Binnenkort zal voor de 14e  keer het Rondje Cultuur in Oostelijk West-Friesland plaatsvinden. De kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren open weer open voor leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek. De scholieren stappen over de drempel en maken op deze manier kennis met de culturele instellingen die hun gemeente rijk is.

Ruim 400  leerlingen (3e klassen VMBO,MAVO, HAVO en VWO) trekken in de week van 13 t/m 17 november door hun gemeente om te zien en te horen wat de kunst- en cultuurinstellingen te bieden hebben. Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Voor elke groep is ook in dit Rondje Cultuur een route uitgestippeld met drie bezoeken. De groep maakt gedurende de dag actief kennis met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo staat o.a. een bezoek aan de Bibliotheek, Muziekschool, Atelier De Meisjesschool, JC Inventas en de Molen Ceres op het programma. Bij de culturele instellingen worden programma’s aangeboden in de vorm van een workshop, speurtocht, e.d.

Per dag zal er een afsluiting plaatsvinden met alle groepen van de betreffende dag. Deze afsluiting zal plaatsvinden in JC Inventas met Braziliaanse Percussie of in het Postkantoor met een film/ documentaire. De organisatie van het Rondje Cultuur is in handen van De Blauwe Schuit (afdeling onderwijs) en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en de school.