Ruim 8 jaar en met veel succes ontwikkelen wij het Cultuurmenu op 55 basisscholen in 7 West-Friese gemeenten. Dit doen we in samenwerking met de cultuurcommissies, die bestaan uit ICC’ers van de betrokken scholen. Alle leerlingen van 55 basisscholen in West-Friesland gaan hierdoor jaarlijks naar theatervoorstellingen, krijgen cultuurworkshops in de klas en/of rondleidingen bij regionale culturele en erfgoed instellingen. Hieronder lichten we er een uit.

Als onderdeel van het cultuurmenu heeft in 2019 een bijzondere en zeer actuele voorstelling plaatsgevonden van Sahand Sahebdivani, een vertelkunstenaar van Iraanse komaf. Zijn persoonlijke vluchtverhaal “nachtreis” heeft ontroerende reacties en veel betrokkenheid opgeleverd bij de kinderen en leerkrachten die deze voorstelling bezochten.

“Na de voorstelling van Sahand heeft Al die bij mij in de klas zit voor het eerst verteld over zijn vlucht en traumatische ervaringen uit Syrië. Hij wilde dat eerder niet. Deze voorstelling heeft iets bij hem losgemaakt. Hij deelt nu en draagt minder last. Heel ontroerend. Bedankt!”

Dans, theater, muziek maken, beeldend vormgeven en fotografie. We maken het allemaal en samen met de beste vakdocenten en cultuuraanbieders die Nederland te bieden heeft. Voor elk kind, met of zonder beperkingen en of rugzakjes. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen.

Behalve dat wij hier ontzettend veel plezier aan beleven doet het ons heel goed te horen dat de leerlingen en scholen er enorm veel plezier aan beleven. Cultuur is voor ons allemaal een leerzame bron van leven en inspiratie en daarom voor elk opgroeiend kind belangrijk.