Om je eigen aanbod goed te kunnen plaatsten, is het belangrijk eerst even na te gaan of je alle ingrediënten hebt om dat goed te kunnen doen. Natuurlijk is wat jij biedt leuk en zijn leerlingen enthousiast, maar het gaat er ook om dat je op een website aan leerkrachten duidelijk kunt maken wat er dan zo leuk is aan jou activiteit en waarom leerlingen daar enthousiast van worden. Voor een goede presentatie heb je het volgende nodig:

 

Verdiep je in de doelgroep

Een goed begin is het halve werk. Het kan helpen door je eerst te verdiepen in de doelgroep. Zo werkt een groot deel van het primair onderwijs met de leerlijn Kunstzinnige oriëntatie zoals die staat op de site van TULE. Neem hier niet alles van over, maar kijk naar de terminologie. Klik hier om deze site te bekijken.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe leerlijn vanuit de theorie Cultuur in de Spiegel. Informatie daarover vindt je hier.

Leerplan ontwikkeling voor het voortgezet onderwijs vind je hier.

Bovenstaande is allemaal theorie. Nog beter is het om iemand te spreken die zelf in het onderwijs actief is. Leg hem of haar je plan voor en vraag om feedback. Natuurlijk kun je ook altijd advies vragen aan onze adviseurs.

 

Schrijf een goede tekst

Je weet nu voor wie je een project maakt, maar hoe zorg je er voor dat dat op een website goed overkomt? Je begint door eerst na te denken over een goede tekst. Wat wil ik vertellen? En hoe maak ik goed duidelijk wat er zo leuk aan is? Deze Lesbrief Schrijven voor de Cultuurmarktplaats kan je daarbij helpen. Lees het goed door en ga aan de slag.

De lesbrief is geschreven door Vitamedia.

 

Plaats een goede foto

Goed beeldmateriaal zorgt er voor dat je project meer opvalt, het kan sfeer weergeven en het verduidelijkt de tekst. Het is dus een belangrijk onderdeel.

Maak je zelf foto’s? Let dan op dat je toestemming vraagt aan de mensen die zichtbaar op de foto staan. Maak je gebruik van foto’s van een ander? Zorg er dan voor dat er geen auteursrechten op deze foto’s zit.

Ga naar stap 2: plaats je aanbod.