Cultuuraanbod

Alle aanbieders Terug

Bakkerijmuseum

Medemblik

Het lekkerste museum van Nederland!

In de schatkamers van de bakker hangt de sfeer van vroeger en de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. 3 keer gekozen tot leukste Kindermuseum van Nederland. Met enthousiasme, kennis en kunde van de bevlogen bakkers wordt u ontvangen.

Bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet u meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen.

Voor scholen zijn er leskisten voor verschillende leeftijdscategorieën en kunnen er thematische activiteiten worden gerealiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld het thema ‘Brood’ kiezen maar ook rondom Communie of Sinterklaas. In overleg kan zelfs een bezoek op maat worden geregeld. Een bezoek met school is altijd inclusief een activiteit voor de leerlingen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Dit jaar is er ook een expositie over kunst en de bakker. ‘Bakkerskunst’ meandert in het gebied tussen kunst en kitsch, door een meerdere kunsthistorische periodes en langs vele technieken, in ruim 100 kunstwerken langs bakker en kunstenaar….

Blauwe schuit extra's

Blauwe Schuit Adviseur

Ria van Buitenen Basis en Voortgezet onderwijs, Rondje Cultuur, Workshops en projecten
Aanwezig op dinsdag en woensdag tot 16.30 uur.
0229 – 213962
r.vanbuitenen@blauweschuit.nl

Informatie

Nieuwstraat 8
1671bd Medemblik

0227-545014

di. - zo. 12.00 -17.00 , tijdens schoolvakanties ma. - zo. 11.00 - 17.00 Voor groepen ook buiten deze openingstijden te reserveren.

http://deoudebakkerij.nl
jacco.spil@gmail.com