Blauwe Schuit Festival vrijdagavond 15 januari 2016

balonnenMeedoen aan gratis korte workshops, kijken naar demonstraties, een lezing kunstgeschiedenis volgen en dansen op het feest na afloop! Het kan allemaal in het nieuwe jaar op vrijdagavond 15 januari bij De Blauwe Schuit in Hoorn. Het centrum voor kunst en creativiteit in Westfriesland heeft haar Open Dag van januari namelijk getransformeerd tot een compleet festival. En natuurlijk blijft ook de afdeling Onderwijs niet achter met interessante workshops drama en papierkunst.

De avond van 19.00 tot 21.30 uur kent een druk programma boordevol workshops, lezingen, theater, muziek en demonstraties. Daarna kan er lekker gedanst worden op de disco- en soulband Stuff like That.

Blauwe Schuit Onderwijs biedt 2 workshops aan:

Workshop drama van Janna de Lathouder
Janna is voor veel mensen in het onderwijs geen onbekende meer. Ze heeft al op diverse scholen workshops gegeven, ook in het kader van deskundigheidsbevordering voor leerkrachten. Ze biedt je tips en trucs die echt verschil maken. Eén geeft ze alvast: begin je toneelles met een toneelwarming-up! En doe dan als leerkracht vooral ook vóór. Dan krijgen leerlingen een idee van hoe ver ze kunnen gaan, hóe expressief ze mogen worden. Hoe gekker, hoe beter eigenlijk. Dus gooi die barrières opzij en ga uit je dak. Het is verrassend om met toneelspelen een heel andere kant van de leerlingen te zien, maar net zo goed is het een kans om jezelf van een andere kant te tonen. Toneellessen zijn een uitstekende vrijbrief om los te gaan. Veel plezier gewenst!

Workshop boekbinden/papierkunst van Marja Wilgenkamp
Marja is een professioneel werkende boekbinder, wonend en werkend in Blokker bij boekbinderij Wilgenkamp dat gespecialiseerd is in het maken van unieke boeken voor particulieren, bedrijven en instellingen. Tijdens haar workshop vertelt ze over boekbinden in het algemeen, het werk van Paul Johnson en het Book Art Project en ga je aan de slag om een simpele leporello te maken (een boek waarvan de bladzijden uit één lange, in harmonicavorm gevouwen strook bestaan). Alles is aanwezig dus als deelnemers ga je met een complete leporello naar huis .

Klik hier voor het meer informatie, het programma én het inschrijfformulier. Gewoon binnen lopen kan, maar als je je inschrijft weet je zeker dat je met de workshop mee kunt doen!