Cultuur Onderweg in het teken van Mode & Architectuur

Cultuur onderweg combi Hoorn okt 2015 1 Vanuit de combinatiefunctie Cultuur van de gemeente Hoorn organiseert Phyllis Kneefel, cutluurcoach, in de week van 26 t/m 30 oktober de workshopweek Cultuur Onderweg voor 3e jaar VMBO leerlingen van Tabor D’Ampte.De week staat dit keer in het teken van Mode & Architectuur.

Een thema waar de leerlingen op dit moment zich mee bezig houden op school en nu dus ook buiten school als extra verdieping. Een mooie gelegenheid om de leerlingen te laten proeven en te ontdekken dat het culturele aanbod in Hoorn meer is  dan alleen maar “leuk”. De activiteitenweken van Cultuur Onderweg zijn juist bedoeld om thema’s en onderwerpen die de school hanteert in de kunstzinnige vorming lessen, op een andere manier te benaderen en dus de leerlingen op een andere manier te laten leren over kunst en cultuur.

Cultuur onderweg combi Hoorn okt 2015 2Zowel op De Blauwe Schuit als op eigen locaties van de cultuuraanbieders worden er in de ochtenduren workshops gegeven. De leerlingen maken kennis met professionals uit het vak en
gaan aan de slag. Er wordt in een paar korte uurtjes toegewerkt naar een eindproduct. Dit kan resulteren in een prachtig custom made shirt, een eigen ring of een eigen ontworpen outfit waarbij
er gebruik is gemaakt van afbeeldingen van architectonische hoogstandjes. Na de activiteitenweek komen alle gemaakte producten in school te hangen, zodat er kan worden terug gekeken op een inspiratievolle week!

Jongeren in aanraking laten komen met het kunst & cultuur aanbod in Hoorn en ook nog leren. Dat is waar cultuurcoach Phyllis Kneefel voor de gemeente Hoorn mee bezig is. “Het is meer dan alleen leuk zo’n activiteitenweek, het is op een andere manier leerstof aanreiken. Daardoor wordt het geleerde onvergetelijk.”