Cultuureducatie tips voor thuis!

Om deze hectische, spannende dagen door te komen delen we in dit bericht een aantal culturele, creatieve en kunstzinnige dingen die je thuis kunt doen of bekijken met kinderen. Leuk en leerzaam tegelijk! Deze pagina zal regelmatig worden aangevuld.

Beeldende kunst
Museum Boijmans van Beuningen heeft een aantal educatieve video’s over beeldende kunst op hun website staan, soms vergezeld van vragen en opdrachten.

Muziek
Theatermaker Jeroen Schippers geeft ukelele lessen op zijn Youtube kanaal; je moet wel een eigen ukelele hebben om mee te kunnen doen 😉

123 Zing is een muziekmethode die op veel scholen wordt gebruikt. Leerkrachten en ouders van deze scholen kunnen met online opdrachten aan de slag. Maar 123 Zing heeft ook aanbod voor scholen en ouders die geen gebruik maken van de methode, zodat zij evengoed thuis muziekopdrachten kunnen doen.

Theater
Breng theater naar de woonkamer! Op Theaterflix kun je nu een aantal jeugdvoorstellingen gratis online bekijken.

Op Instagram verzorgt Buro Bis elke dag een theaterles voor kinderen in groep 3 tot en met 5.

Dans
Balletschool Carbriole heeft een aantal dansfilmpjes op Youtube waar je bij mee kunt dansen. Voor jong en oud!

Media
Zet, op een veilige manier, je eerste stappen als Vlogger met deze tips en opdrachten van Hoe?zo! Mediawijs

Literatuur / lezen
Via de Luisterbieb van de online bibliotheek kun je in ieder geval t/m 6 april een aantal jeugdboeken gratis beluisteren!

Kinderkrant Kidsweek heeft lessen begrijpend lezen op hun website toegankelijk gemaakt. De lessen zijn zelfstandig door kinderen te maken.

Multidisciplinair
Kunstencentrum Artiance heeft elke dag leuke thuisopdrachten om mee aan de slag te gaan!

Team Talento heeft een site vol met creatieve activiteiten voor kinderen die i.v.m. de schoolsluiting tijdelijk gratis toegankelijk zijn. Boordevol filmpjes op tal van gebieden als theater, dans, tekenen, knutselen en muziek.

Het Klokhuis zet dagelijks een masterclass voor kinderen online waarmee ze de leukste, gekste en creatiefste dingen kunnen maken! Daarnaast heeft Klokhuis een eigen gamestudio waar je jouw eigen videogame kunt maken!

Theatermaker Simone van den Berg maakte een corona-doe-boekje met opdrachten die je thuis kunt printen en doen. Zo maak je zelf een eigen corona-boekje!