Cultuurmarktplaats

Op de Cultuurmarktplaats vind je het aanbod aan kunst, cultuur en erfgoed-activiteiten voor Westfriese scholen. Er wordt nog aan de site gewerkt, maar alle activiteiten staan er al op. Klik HIER voor al het aanbod voor het voortgezet onderwijs.

Deze Cultuurmarktplaats wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Westfriese gemeenten.

 

Cultuurcoach in Hoorn

Sinds dit jaar is Phyllis Kneefel bij Blauwe Schuit Onderwijs Cultuurcoach voor het VO in Hoorn. Ze is een ervaren theater-, dans- en CKV- docent.

Onderwijsinstellingen uit het VO kunnen zonder extra kosten gebruik maken van haar tijd en kennis. Pas als er een activiteit plaats vindt, worden de extra kosten zoals materiaal of de huur van een locatie in rekening gebracht voor de school. Lees verder….

 

Rondje Cultuur Oostelijk Westfriesland

In de gemeenten Stede Broec en Enkhuizen worden elk jaar in het najaar Rondjes Cultuur georganiseerd. Kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ruim 800 scholieren maken kennis met de instellingen die hun gemeente rijk is. Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen. Lees verder…

 

Workshops

U kunt ook voor culturele activiteiten terecht bij Blauwe Schuit Onderwijs. We bieden diverse workshops voor leerlingen die prima passen in het kader van CKV. U kunt betalen met de Cultuurkaart. We werken daarbij samen met muziekschool Boedijn, zodat we een breed aantal disciplines bieden. Ook is er maatwerk mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ria van Buitenen.