De Caegh geeft beeldende impuls aan cultuurbeleid

Beeldend kunstenaar Jaap Velserboer ging op 20 oktober op bezoek bij basisschool De Caegh in Obdam. Hij gaf daar een workshop beeldende vorming aan de leerkrachten van de school. 

In het kader van het project Cultuleren heeft De Blauwe Schuit begin 2017 basisscholen gevraagd waar zij op dit moment staan met hun cultuurbeleid en waar zij eventueel heen willen. De Caegh was een van de scholen die aangaf een nieuwe stap te willen maken binnen hun beleid. De doelen die zij zich stellen zijn o.a. het hele team meer te betrekken bij het cultuurbeleid, deskundigheid bevorderen en binnen het beleid de focus naar beeldende vorming te brengen. Het bezoek van Jaap was bedoeld als inspiratie-sessie voor het team. Voorafgaand aan deze sessie waren Jaap en ICC-er Maret Eckhart al in gesprek gegaan over het inrichten van een atelier-ruimte op de school.

Tijdens de workshop zijn docenten enthousiast aan de slag gegaan. Wat voor materiaal en technieken kun je gebruiken om beeldend aan de slag te gaan? Dat is wat men die dag ging onderzoeken. Passie en plezier moeten het vertrekpunt van het beleid worden en dat is met het bezoek van Jaap zeker gelukt!