Met de Kinderboekenweek is het leuk om met basisschoolleerlingen iets te maken dat past bij het thema van de week. Dat is de gedachte achter de deskundigheidsbevordering workshops boekbinden die De Blauwe Schuit organiseert voor leerkrachten van het basisonderwijs. Marja Wilgenkamp, van Boekbinderij Wilgenkamp, laat hierbij de docenten door middel van verschillende technieken zelf boekjes maken.

De thema’s van de Kinderboekenweek vormen een perfecte aanleiding voor deskundigheidsbevordering workshops op beeldend gebied. Tijdens de workshop worden er een aantal eenvoudige bind- en vouwtechnieken aangeboden die goed toepasbaar zijn binnen de eigen groep. De leerkrachten gaan vervolgens naar huis met een aantal kant en klare voorbeelden, de nodige inspiratie en ideeën en wat vaktechnische ‘weetjes’. We hebben tot nu toe zeer positieve evaluaties ontvangen met veel verzoeken om meer van dit soort workshops te organiseren. Een greep uit de reacties:

“Ik vond het een erg leuke, inspirerende middag/avond. Ik heb voor mezelf leuke ideeën meegekregen.”

“De kinderen waren erg enthousiast over de boekjes. Andere leerkrachten waren geïnteresseerd in onze ervaringen en gaan er ook mee aan de slag in hun groep.”

“Dank voor deze inspirerende workshop!”