Geslaagde ICC-middag!

De Blauwe Schuit kijkt terug op een geslaagde, coronaproof ICC-Middag

Elk jaar organiseert De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs een speciale ICC-Middag voor ICC-ers, leerkrachten en overige belangstellenden uit het onderwijs. Tijdens deze middag staat cultuureducatie en deskundigheidsbevordering centraal. Ook dit jaar kan De Blauwe Schuit weer terugkijken op een geslaagde bijeenkomst. Vanwege het coronavirus kwamen de deelnemers dit jaar in een kleinere setting dan gebruikelijk bijeen in De Blauwe Schuit in Hoorn om zich te verdiepen in het thema Dans & Beweging.

Er is gekozen voor het thema Dans & Beweging omdat een aantal scholen hebben aangegeven dat er behoefte is aan meer kennis en tools rondom het vak dans en beweging. En dat is ook niet gek want dans en beweging is voor kinderen een manier om expressie te geven aan hun gevoel en het kan hen ook helpen om onzekerheid te overwinnen of in groepsverband samen te werken. Ook voor leerkrachten kan dans een manier zijn om op een creatieve en ontspannen manier verbinding te leggen met de belevingswereld van hun leerlingen én met andere leerdoelen én disciplines.

Na een korte introductie gingen de deelnemers enthousiast aan de slag met een van de vier deskundigheidsbevorderingsworkshops binnen het thema Dans & Beweging: Dans onder leiding van Damar Lamers en Mike Veerman van TjillSkillz, Muziek onder leiding van Ronald Spanjaardt, Beeldend onder leiding van Anne Schneider en Fotografie onder leiding van Angelike Valster. Halverwege de workshops konden de deelnemers genieten van een heerlijke dinerbox, die vanwege het mooie weer gezamenlijk buiten genuttigd kon worden. Afsluitend ontvingen alle deelnemers handige, digitale lessuggesties om toe te kunnen passen op school.

Het was ondanks de kleinere setting een succesvolle en inspirerende bijeenkomst en we willen dan ook alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun komst.