Herberg Hoorn groot succes

Het evenement Herberg Hoorn is weer afgelopen, maar het is nog steeds mogelijk na te genieten. In de stad zijn tot 9 januari 2017 de etalages te bezichtigen die leerlingen van het voortgezet onderwijs in Hoorn hebben ingericht. De inrichting is een verbeelding van het thema Hoorn, stad van ons alle en elke school heeft daar op een eigen manier invulling aan gegeven.

Zo is de etalage van leerlingen van het Newton heel huiselijk, in die van de praktijkschool vind je afbeeldingen van de leerlingen zelf, het OSG maakte het kleurrijk en kunstzinnig en de vluchtelingen van de klas van het Horizon Collega laten Hoorn zien als veilige haven.

herberg hoorn osg 2016herberg hoorn newton 2016herberg hoorn horizon 2016hergerg hoorn praktijkschool 2016

 

 

 

 

 


De docenten die met de leerlingen aan de slag zijn gegaan, hebben eerst een inspiratie workshop gevolgd bij kunstenares Ella Siekman in De Blauwe Schuit.

Naast de etalages was er ook een debat met leerlingen van het Newton onder leiding van Xander de Groot over het thema Hoorn, stad van ons alle. Natuurlijk ging het over veiligheid, maar ook over cultuur.

Het etalage project en het leerlingen debat is een samenwerking tussen Herberg Hoorn en de Cultuurcoach Hoorn van Blauwe Schuit Onderwijs.