ICC-bijeenkomst 27 juni

Noteer hem in je agenda:op dinsdag 27 juni organiseert De Blauwe Schuit weer een ICC-bijeenkomst voor alle ICC-ers van scholen in Westfriesland. Zoals voorgaande edities stellen we een discipline centraal waaraan een inspirerend programma wordt gekoppeld. Het discipline dat dit jaar centraal staat is theater. Locatie van de bijeenkomst is dan ook het kleinste theater van Hoorn: Theater het Pakhuis.

Janna de Lathouder, theatermaker en schrijfster, heeft al heel wat jaar ervaring met spelen, regisseren en schrijven voor het theater. Met Martijn Bos en Sander Huisman heeft ze ‘Na Rosa’ gemaakt, over de belevenissen van een gewone schooljongen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel van het programma ga je de voorstelling bekijken en is er een nabespreking met Janna en de acteurs.

Daarna is er tijd voor soep en broodjes, waarna de groep onder leiding van Janna een theaterworkshop krijgt. Tijdens de workshop leer je het maakproces van een theaterstuk kennen. Er wordt een kijkje in de keuken gegeven van het maken van ‘Na Rosa’. Welke scénes sneuvelden, omdat ze heel slecht waren of toch niet pasten. Welke keuzes maak je in een proces om tot een mooi eindresultaat te komen? Wat in deze workshop wordt verteld en uitgeprobeerd kan goede ideeën opleveren voor wanneer je zelf met leerlingen een verhaal in elkaar gaat zetten of een presentatie voorbereidt.

Of je nu spel-ervaring en affiniteit met theater hebt of niet, iedereen is welkom om zich te laten inspireren. De avond is kosteloos.

Datum:                 dinsdag 27 juni 2017

Programma:

17.00 – 17.50 uur muziektheatervoorstelling ‘Na Rosa’

17.50 – 18.00 uur Nabespreking met acteurs en regisseur

18.00 – 18.30 uur pauze met soep en broodjes

18.30 – 20.00 uur workshop door Janna de Lathouder

Plaats:                  Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21, 1621 GG Hoorn. Tel: 0229 – 247102

Aanmelden:          via e-mail: r.vanbuitenen@blauweschuit.nl o.v.v. naam, naam school en e-mailadres.