ICC middag in Boterhal & Westfries Museum

26 juni ICC middag

Op dinsdag 26 juni organiseert De Blauwe Schuit haar jaarlijkse ICC-bijeenkomst. Thema van deze avond is VTS (Visual Thinking Strategies) en de discipline Beeldend staat centraal. Galerie De Boterhal en het Westfries Museum in Hoorn openen hun deuren voor deze avond en vormen het decor voor een mooie visuele ontdekkingstocht. Deze bijeenkomst wordt net als voorgaand schooljaar speciaal georganiseerd voor ICC-ers uit het basisonderwijs in de regio Westfriesland. Dankzij het project Cultuleren is deze avond kosteloos voor deelnemers.

VTS = Visual Thinking Strategies

VTS is een leermethode met open vragen over kunst, waarbij vaardigheden als waarnemen, kritisch denken en (visuele) geletterdheid verbeteren door middel van geleide groepsdiscussies. De gespreksleider is geen bron van kennis maar faciliteert het gesprek volgens een vast patroon.

Tijdens de avond word je rondgeleid door twee VTS gespreksleiders door het Westfries Museum. Je maakt kennis met de theorie achter VTS en leert hoe je deze techniek op de klas kunt toepassen.

VTS nodigt uit tot een onderzoekende houding en actieve deelname. Je wordt je bewust van je eigen denkpatronen en die van anderen, en leert dat verschillen bestaan en verrijkend kunnen zijn. Deelnemers maken een persoonlijke verbinding met de kunstwerken.

Programma ICC middag

Datum:  Dinsdag 26 juni 2018 (van 17.00-20.00 uur)

Programma:
17.00 – 17.15 uur opening  in Boterhal door Eugene Bakker (afdeling Educatie WFM)

17.15 -18.00 uur lezing VTS (Visual Thinking Strategies) door Ellie van den Bomen

18.00 uur – naar Westfriesmuseum

18.15 – 18.45 uur pauze met soep en broodjes in het WFM

18.45 – 19.00 uur toelichting op tentoonstelling ‘Lage Landen’ door Cecile Koenjer

19.00 – 19.45 uur VTS rondleiding in groepen

19.45 uur borrel en ruimte voor feedback op het programma

Plaats: Start van de bijeenkomst in: Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn. Vanaf 18.00 uur vervolg programma in Westfries Museum, Rode steen 1, Hoorn
(Gratis parkeren: ABC terrein / Nieuwe Wal. Betaald parkeren: Garage ’t Jeudje of Westerdijk)

Aanmelden?

Aanmelden kan per mail aan Ria van Buitenen r.vanbuitenen@blauweschuit.nl

Graag in de aanmeldingsmail de volgende gegevens vermelden:

Naam, Naam van de school, e-mailadres.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij Ria van Buitenen (0229-213962).

Geen ICC-er, maar wil je er toch graag bij zijn? Stuur dan een e-mail naar r.vanbuitenen@blauweschuit.nl  en we nemen contact met je op.