Kunstzinnige samenwerking Hoorns Harmonie Orkest

De Blauwe Schuit, het Hoorns Harmonie Orkest en basisschool de Flierefluiter ronden deze maand een muzikale & kunstzinnige samenwerking af. Het Hoorns Harmonie Orkest zal een aantal delen spelen van de bekende compositie ‘Pictures at an Exhibition’ (De Schilderijententoonstelling) van componist Modeste Moussorgsky. Een enorme uitdaging om alle schilderijen op de juiste manier weer te geven in de muziek. Om deze muzikale uitvoering van passende omlijsting te voorzien verzorgt De Blauwe Schuit workshops voor basisschool leerlingen op het gebied van dans en beeldende kunst. De workshops hebben als einddoel een grootse presentatie op school op 16 november, waarbij het Hoorns Harmonie Orkest live de muziek zal verzorgen. De leerlingen werken in de workshops aan een dans die tijdens de presentie wordt gedanst en aan schilderijen die te zien zullen zijn. Als in een échte schilderijententoonstelling.

De samenwerking is een initiatief van het Hoorn Harmonie Orkest, dat dit jaar 50 jaar bestaat, en tot stand gekomen met behulp van het project Cultuleren.

Op zondagmiddag 10 december, om 14.30, vindt een jubileum concert van het Hoorns Harmonie Orkest plaats die toegankelijk is voor publiek. Hierbij zullen de schilderijen van de kinderen ook te zien zijn. Het concert zal worden gehouden in gebouw ‘De Vesting’ aan het doelenplein in Hoorn.

Kaarten, a €5,-, kun je voor dit concert reserveren via secretariaat@hoornsharmonieorkest.nl ovv naam, telefoonnummer en e-mailadres.