Leerlingen Martinuscollege op de pedalen langs Cultuur!

Het is alweer tijd voor het 15e Rondje Cultuur in Oostelijk West-Friesland. De kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren wederom wagenwijd open. De scholieren stappen op de fiets en maken kennis met de culturele instellingen die hun gemeente rijk is.

Ruim 400  leerlingen (3e klassen VMBO,MAVO, HAVO en VWO) van het Martinus College trekken in de week van 12 t/m 16 november door hun gemeente om te zien en te horen wat iedere kunst- en cultuurinstelling te bieden heeft. Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking,  tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Voor elke groep is ook in dit Rondje Cultuur een route uitgestippeld met drie bezoeken. De groep maakt gedurende de dag actief kennis met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo staat o.a. een bezoek aan de Bibliotheek, Muziekschool, Atelier De Meisjesschool, JC Inventas, de Overhaal en de molen Ceres op het programma. Bij de culturele instellingen worden programma’s aangeboden in de vorm van een workshop, speurtocht, e.d. Per dag zal er een afsluiting plaatsvinden met alle groepen van de betreffende dag. Deze afsluiting zal plaatsvinden in JC Inventas met Braziliaanse Percussie of in het Postkantoor met een optreden van een illusionist/acteur.

De organisatie van het Rondje Cultuur is in handen van De Blauwe Schuit en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en een bijdrage van de school.