Leerlingen Martinuscollege stappen over de ‘drempel’!!

Imolen-ceresn de week van 7 november zal voor de 12e keer het Rondje Cultuur in Oostelijk West-Friesland plaatsvinden. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs zetten kunst- en cultuurinstellingen hun deuren open. De scholieren stappen over de drempel en maken op deze manier kennis met de culturele instellingen die hun gemeente rijk is.

Ruim 500 leerlingen (3e klassen VMBO,MAVO, HAVO en VWO) van het Martinus College trekken begin november op verschillende dagen door hun gemeente om te zien en te horen wat de instellingen te bieden hebben.
Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Voor elke groep is ook in dit Rondje Cultuur een route uitgestippeld met vier bezoeken. Deze groep maakt gedurende de dag actief kennis met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo staat o.a. een bezoek aan de Bibliotheek, Muziekschool, Atelier De Meisjesschool, JC Inventas en de molen Ceres op het programma. Bij de culturele instellingen worden programma’s aangeboden in de vorm van een workshop, speurtocht, e.d.

De organisatie van het Rondje Cultuur is in handen van De Blauwe Schuit (afdeling onderwijs) en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en de school.