Lustrum Rondjes Cultuur

Workshop percussie met leerlingen van het RSC Enkhuizen
Workshop percussie met leerlingen van het RSC Enkhuizen

De vlag kan uit. Voor de tiende keer vinden dit najaar de ‘Rondjes Cultuur’ in Oostelijk West-Friesland plaats.Kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ruim 800 scholieren maken de komende tijd kennis met de instellingen die hun gemeente rijk is.

Ruim 800 leerlingen van o.a. Martinus College, Clusius College en RSG Enkhuizen trekken eind oktober en half november op verschillende dagen door hun gemeente om te zien en te horen wat de instellingen te bieden hebben. De organisatie van het ‘Rondje Cultuur’ is in handen van de Blauwe Schuit (afdeling onderwijs) en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en Enkhuizen en de scholen.

Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Voor elke groep is in dit ‘Rondje Cultuur’ een route uitgestippeld met vier bezoeken. In deze groep wordt actief kennis gemaakt met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo staat o.a. een bezoek aan de Bibliotheek, Muziekschool, Atelier De Meisjesschool, het Zuiderzeemuseum, de Gitaarsalon en de molen Ceres op het programma. Bij verschillende culturele instellingen zijn workshops te volgen.

Hieronder nog even de rondjes met de data op een rijtje:

  • Rondje Cultuur RSG Enkhuizen: dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 oktober 2014
  • Rondje Cultuur Martinus College Stede Broec : Maandag 27 t/m vrijdag 31 oktober 2014
  • Rondje Cultuur Clusius College Stede Broec: dinsdag 18 november 2014