Nog maar 1,5 week om je aan te melden voor de ICC-Middag 2020

Dinsdag 15 september 2020 is het zover! Dan organiseert De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs weer een boeiende en leerzame bijeenkomst voor Interne Cultuur Coördinatoren en overige geïnteresseerde leerkrachten in het basisonderwijs in West-Friesland.  

Tijdens deze ICC-middag rondom het thema Dans & Beweging kun je deelnemen aan 1 van de 4 inspirerende workshops binnen de disciplines Dans, Beeldend, Fotografie en Muziek (Onderaan deze pagina vind je een korte beschrijving van elke workshop). Halverwege de workshops serveren we een dinerbox gevuld met lekkere hapjes. Vanwege de coronamaatregelen zal het aantal plekken per workshop beperkt zijn om de 1,5 meter te waarborgen. Dus meld je snel, uiterlijk voor 10 september, aan!


Datum: 15 september 2020
Tijd: 17.00 – 20.00 uur, inloop vanaf 16.45 uur
Locatie: Vredehofstraat 7a, Hoorn

Nodig vooral ook collega’s uit of breng deze bijeenkomst onder hun aandacht.   

Het belooft een mooie en inspirerende ICC-Middag te worden!


DE WORKSHOPS

Fotografie in tijd en ruimte –  Angelike Valster
Fotografie blijft nog altijd een beetje toveren. We kunnen dingen fotograferen die wij met ons blote oog niet kunnen zien, zoals mensen laten vliegen. Daar gaat deze workshop over; fotografie en beweging. Daar heb je geen bijzondere apparatuur of omstandigheden voor nodig, het leuke is dat het allemaal mogelijk is met een simpele camera zoals die in je mobiele telefoon zit. Angelike Valster vertelt en laat aan de hand van voorbeelden zien hoe je het in kunt zetten in je klas, en je gaat ook ter plekke aan de slag. Dus neem je mobiel mee, met een beetje geheugenruimte en een volle batterij. 

Dans en beweging in beeld – Anne Schneider
Als prentenboekenmaker is Anne Schneider altijd op zoek naar het verhaal in tekeningen. In haar workshop ga je dan ook op zoek naar manieren waarop leerlingen het thema dans en beweging kunnen inzetten om hun eigen verhaal te vertellen. Zo leer je bijvoorbeeld draadfiguren (stokpoppetjes) te schetsen in verschillende houdingen. Daarbij komt aan bod hoe je dit in jouw les kunt aanpakken en waar je op moet letten. De gemaakte schetsen kunnen oa. gebruikt worden voor het maken van een flipboekje waarin de leerlingen een verhaaltje vertellen met echt bewegend beeld.

Bewegen op muziek – Ronald Spanjaardt
In deze workshop leer je muziek, oftewel samengestelde klanken, om te zetten in beweging. Een zin uit een lied, een fragment uit een muziekstuk en jouw inbreng maken de dans doordat je ritme, klank en beweging met elkaar verbindt. We bekijken delen van lessen uit EigenwijsDigitaal en 123Zing om inzicht te krijgen in de didactiek van bewegen en muziek en we gebruiken bestaande dansvormen die gekoppeld kunnen worden aan de tussendoelen van het SLO-TULE 54 bij het domein muziek en bewegen.

Empowerment door dans –  Damar Lamers & Mike Veerman      
Dans is een prachtig en toegankelijk middel voor leerlingen om op een speelse manier zichzelf, hun lichaam en de ander te leren kennen. Damar Lamers en Mike Veerman geven hun dansworkshop vanuit de kernelementen empowerment, verbinding en zelfontplooiing waarbij een veilig klimaat voorop staat. Tijdens de workshop ga je samen met hen de vloer op en geven ze toegankelijke oefeningen, met hands-on tools en is er ruimte voor vragen. Bij elke oefening behandelen ze tevens de uitleg, organisatie, de deel-opbouw aanpak, side-coaching en de differentiatie binnen de oefening. Dit laatste is gericht op de verschillende leeftijden en diversiteit binnen de groep.