Ontmoet Cultuurcoach Jantien Bijvoet!

Jantien Bijvoet is sinds kort de nieuwe Cultuurcoach voor de gemeenten Medemblik, Stede Broec en Drechterland. Als Cultuurcoach is haar hoofdtaak om basisscholen te ondersteunen bij het vormgeven van muziekonderwijs. Daarbij maakt ze gebruik van haar eigen brede kennis, maar ook het brede aanbod regionale muziekaanbieders.

Jantien vertelt graag iets meer over zichzelf:

Al sinds ik me kan herinneren zing ik…midden in de woonkamer gaf ik de mooiste concerten. Dus was het Conservatorium een logische keuze na de middelbare school. Ik heb daar de opleiding musical/muziektheater gevolgd en met succes afgerond.

Na mijn afstuderen kwam ik al snel bij De Blauwe Schuit terecht waar ik 3 jaar heb gewerkt als musicaldocent. Na deze periode ben ik bij Triade, huis van de kunsten in Den Helder gaan werken. Als musicaldocent, maar ook als muziekdocent op verschillende middelbare en basisscholen. Een aantal jaren geleden ben ik daar ook voor het landelijk uitgerolde CMK (Cultuureducatie met Kwaliteit) project gaan werken, waar ik samen met de basisschool, de docenten en de leerlingen een boost geef aan het muziekonderwijs. Door samen met de school een duidelijke leerlijn muziek op te zetten, de leerkrachten bij te scholen en de leerlingen te stimuleren hun eigen creativiteit in te zetten.

Als auteur werk ik voor edusong.nl waarin ik samen met een collega’s liedjes schrijf waar je wat van leert, we maken een combinatie tussen goed muziekonderwijs en zaakvakken, zoals rekenen en taal. En je kunt me ook tegenkomen bij teamtalento.nl als digijuf.

Maar ook vind ik het nog altijd heerlijk om zelf op de bühne te staan, ik heb dan ook 6 jaar met de professionele coverband Sesam Sensation het  land door getoerd. Nu ben ik vooral alleen op pad of met een gitarist/pianist.

Begin 2018 ben ik gestart met de Master kunsteducatie in Groningen, waar ik mijn expertise op kunst educatief vlak verder vergoot. In  augustus 2020 hoop ik af te studeren. En naast deze opleiding ben ik weer terug bij De Blauwe Schuit. Ik werk als Cultuurcoach voor 3 Westfriese gemeenten: Drechterland, Stede Broec en Medemblik. Ik hoop in deze functie, de basisscholen te ondersteunen en op weg te helpen naar (nog) beter cultuuronderwijs.