Presentatie leskist Kijk de Dijk!

20160627_142817 - kopie 20160627_142810Op 27 juni is de leskist Kijk de dijk! onthult door de wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik in basisschool de Piramide in Andijk. Aan de hand van Cees de Steentijdman leren leerlingen over de Westfriese omring dijk. Bij de Piramide gaat de hele school er mee aan de slag.

De leskist is ontwikkeld door het Westfries Genootschap in samenwerking met Blauwe Schuit onderwijs en medegefinancierd met geld van het project Cultuleren. Het is de eerste regionale erfgoed kist en hij is te huur via De Blauwe Schuit.

2016-06-27 presentatie leskist kijk de dijk

Informatie over de leskist:

De Westfriese Omringdijk omarmt ons allemaal; heel Westfriesland. De dijk beschermt ons tegen de landvraatzucht van de ‘waterwolf’. Is de dijk er Kijk de dijk!altijd geweest? Met verbazing overziet Cees de Steentijdman Westfriesland het gebied waar hij 4500 jaar onder de grond begraven heeft gelegen en anno nu door archeologen is opgegraven. Hoe zou het zijn als je na zo’n lange tijd in het hedendaagse Westfriesland komt? Cees de Steentijdman herkent zijn land niet meer en stelt de leerlingen vragen. Hoe komt het dat het landschap zo veranderd is? Welke schatten herbergt de grond sinds zijn tijd? Cees is verrast over de cultuur van de Westfriezen.
De leerlingen leren met andere ogen, naar het gebied waar ze wonen, te kijken. De leskist prikkelt de nieuwsgierigheid. Met suggesties voor activiteiten op het gebied van techniek, rekenen, taal, kunst, creativiteit. Veel is digitaal te downloaden via: www.westfriesgenootschap.nl

De kist is ontwikkeld en eigendom van het Westfries Genootschap, cultuurhistorische vereniging voor het land binnen de Westfriese Omringdijk.

Wil je de leskist huren? Klik dan hier.