De afdeling Onderwijs van De Blauwe Schuit ondersteunt scholen bij het organiseren en uitvoeren van cultuureducatie op school. Wij doen dat op de volgende manier:

Cultuurmarktplaats

Op de Cultuurmarktplaats vind je het aanbod aan kunst, cultuur en erfgoed-activiteiten voor Westfriese scholen. Er wordt nog aan de site gewerkt, maar heel veel activiteiten staan er al op. Klik HIER voor al het aanbod voor het primair onderwijs.

Deze Cultuurmarktplaats wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de 7 Westfriese gemeenten.

Cultuleren

Van 2017 t/m 2020 loopt het project Cultuleren in het kader van Cultuureducatie met kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Blauwe Schuit Onderwijs is stuwende kracht achter dit project dat kunst- en cultuureducatie een vaste plaats wil geven binnen het primair onderwijs.

Meer weten? Klik HIER voor de website van Cultuleren.


Cultuurmenu

De Blauwe Schuit verzorgt voor het basisonderwijs in 7 Westfriese gemeenten een Cultuurmenu. Van scholen die meedoen met het Cultuurmenu gaan alle klassen naar voorstellingen en krijgen workshops in de klas of rondleidingen bij regionale culturele en erfgoed instellingen. De menu’s worden samengesteld in overleg met gemeentelijke kunstcommissies.

Doet uw school nog niet mee aan het Cultuurmenu? Neem contact op met Viènna Dekker voor meer informatie.

Workshops en advies

U kunt ook voor culturele activiteiten terecht bij Blauwe Schuit Onderwijs. We bieden diverse workshops voor leerlingen voor verschillende groepen. We werken daarvoor met verschillende kunstenaars/docenten met ervaring in het basisonderwijs. Ook is er maatwerk mogelijk.

Onze adviseurs kunnen helpen met het ontwikkelen van cultuurbeleid op school en je ook adviseren als je op zoek bent naar iets speciaal. We beschikken over een breed netwerk en jarenlange ervaring, zowel met scholen als met cultuuraanbieders. Al vele jaren ondersteunen we kunstcommissies en werkgroepen met leerkrachten uit het primair onderwijs bij het samenstellen van cultuurmenu’s. Onze adviseurs kennen veel cultuuraanbieders persoonlijk en hebben een goed beeld van hun kwaliteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ria van Buitenen of Lyda Tijsen.