Cultuuraanbod

Terug

Land zonder Lied


muzikaal poppenspel

Aanbieder:Poppentheater Cassiopeia

In het land zonder lied heeft koning Silencio het zingen van liedjes verboden. Hij denkt dat als je zingt je niet meer serieus met je werk bezig kan zijn en dat is niet goed voor het land. Daarom houd de koning van stilte. Op een dag hoort hij zijn zoon prins Grazioso een liedje zingen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning. Dat had de koning beter niet kunnen doen. De koning wordt somber. Prinses Arietta hoort haar vader iets in zijn slaap mompelen over haar broer. Ze besluit op zoek te gaan naar hem. Als ze hem eindelijk gevonden heeft horen de prins en prinses muziek. Ze willen hun vader de mooie kant van muziek laten ervaren. Dat doen ze door samen met twee muzikanten een lied te maken voor de koning. Met een list weten ze koning Silencio naar het balkon van het paleis te krijgen en daar zingt de bevolking van het land hem toe. Dan ziet de koning in dat hij verkeerd bezig is geweest en het land zonder lied wordt het land met lied. Natuurlijk mag de prins ook weer komen wonen in het paleis.

Deze voorstelling wordt samen gespeeld met een pianiste en fluitiste. In de voorstelling komen bijna alle aspecten van een lied naar voren en dat zingen heel belangrijk is en mensen niet zonder muziek en zingen kunnen. De voorstelling wordt ondersteund met klassieke muziek.

Blauwe schuit extra's

Extra informatie

contact met aanbieder

Het Hallehuis 69
3823 VH Amersfoort

(033) 46 57 206

http://www.poppentheatercassiopeia.nl
info@poppentheatercassiopeia.nl

Blauwe Schuit Adviseur

Geen adviseur Deze organisatie is niet bekend bij onze adviseurs. Neem contact op met de aanbieder zelf. Wil je liever wel advies? Mail ons dan.


onderwijs@blauweschuit.nl

Projectinfo

Soort activiteit

Type: Lespakket, Voorstelling

Bestemd voor

Onderwijstype: Po

Leerjaren:
Groep-1, Groep-2, Groep-3, Groep-4

Sluit aan bij

Disciplines: Muziek, Theater

Schoolvakken: Ckv-kcv, Drama, Muziek

Waar en Wanneer

Locatie:
Op-school

Locatietoelichting:

Kan in speellokaal/gymzaal of aula van de school gespeeld worden.

Periode: 31 december 2016 t/m 30 december 2018

Tijd en Geld

Duur:

45 minuten

Kosten toelichting:

op aanvraag