Cultuuraanbod

Terug

Portret van een Kweker


In 'Portret van een kweker'' gaan leerlingen goed kijken wat het betekent als je kweker of boer bent!

Aanbieder:Atelier De Blauwe Deur

Bijna iedere streek kent wel de plaatselijke agrarische helden die er voor zorgen dat ons gezonde voedsel,groente en fruit, melk en zuivel op tafel komt, en de kwekers van bollen en bloemen die elk jaar voor geur en kleur zorgen op de velden en in huis.
In ”Portret van een kweker” gaan leerlingen op zoek naar het eigene van de kweker. Hoe zien ze er eigenlijk zelf uit?Wat hebben ze aan, zijn ze alleen of met z’n twee? Of is het een opa, vader en/of  zoon? Natuurlijk moet dan eerst zo’n bedrijf worden bezocht, op excursie gaan heet dat! Daarna aan de slag met de kunstenaar om een mooi portret te maken van deze agrariërs. Portretten maken met gebruikmaking van diverse kunststromingen en technieken. Het project kent een samenhang met andere leergebieden zoals cultuurgeschiedenis, aardrijkskunde, rekenen. Leerlingen oriënteren, onderzoeken, produceren en doen aan reflectie en aan dat van anderen. Het project is geschikt voor leerlingen onder en middenbouw voor Primair maar ook Speciaal Onderwijs.Het project is in Heemskerk op zeven scholen uitgevoerd i.s.m Cultuurhuis Heemskerk en werken zijn getoond tijdens event ”Kom in de Kas” april 2019.

Blauwe schuit extra's

Multidisciplinair

Projecten die meerdere disciplines combineren en dat ook als doel hebben.

Extra informatie

contact met aanbieder

Voorweg 57
1969 ME Heemskerk

06-22062795

http://www.deblauwedeur.nl
info@deblauwedeur.nl

Projectinfo

Soort activiteit

Type: Projectles, Rondleiding, Workshop

Bestemd voor

Onderwijstype: Po, Vo

Leerjaren:
Groep-4, Groep-5, Groep-6, Groep-7, Groep-8, Havo-onderbouw, Vmbo-bovenbouw, Vwo-onderbouw

Sluit aan bij

Disciplines: Beeldend, Cultureel-erfgoed

Schoolvakken: Aardrijkskunde, Beeldende-vakken, Ckv-kcv, Geschiedenis-maatschappijleer, Leefstijl, Levensbeschouwing, Natuur-techniek, Projectles, Rekenen-wiskunde, Schrijven, Taal-nederlands, Verzorging

Waar en Wanneer

Locatie:
Anders, Op-school

Locatietoelichting: excursies naar lokale bedrijven uitvoerend op school

Periode: 22 april 2019 t/m 30 april 2022

Tijd en Geld

Duur: Vooraf gaan de leerlingen op bezoek bij een agrarisch bedrijf, dat duurt ongeveer 30 min. ex. reistijd. Kort daarna aan de slag met kunstenaar Annelies Aardenburg van De Blauwe Deur om in de groep portretten te maken.

Kosten toelichting: Kosten van excursie kan de school lokaal regelen Kosten van Workshop 8,00 per leerling inclusief materialen zoals doek van 30 x 40, verf, etc. Duur: 75 min.