Rondje Cultuur: culturele ontdekkingstocht in gemeente Stede Broec

Op de fiets kris kras door de gemeente Stede Broec om allerlei ervaringen op te doen rondom Kunst en Cultuur! Dat is het doel van het Rondje Cultuur Stede Broec dat dit jaar voor de 12de keer werd georganiseerd voor het Martinus college door Blauwe Schuit onderwijs.

Idsc04264n de week van 7 t/m 11 november gingen er ruim 500 leerlingen van het Martinus college op pad. Op maandagochtend werd de eerste groep leerlingen direct wakker geschud bij de workshop Percussie in het Verenigingsgebouw. Onder de bezielende leiding van percussionist Chris Colleye, maakten de leerlingen samen in een uur een muziekstuk dat klonk als een klok.

 

dsc04267Maar ook in de overige instellingen werden programma’s aangeboden. Zo werd er in het Postkantoor een theaterworkshop gegeven, bij jongerencentrum Inventas maakten leerlingen een Rap en in het Gemeentehuis boden twee beeldend kunstenaars een gevarieerd programma. Bibliotheek, Meisjesschool, Muziekschool, Molen Ceres en het Westfries genootschap participeerden ook dit jaar weer in het Rondje Cultuur.

 

Vanuit de school verdient CKV docente Afra Sjerps wederom een groot compliment voor de coördinatie van de groepen en begeleiders.

We kijken weer uit naar volgend jaar!!