Rondje Cultuur Stede Broec wederom succes!

Wat een gevarieerd Rondje Cultuur heeft De Blauwe Schuit ook dit jaar, voor de 14e keer, kunnen neerzetten in de regio Stede Broec! Met cultuuraanbieders uit de regio werd een mooi programma gepresenteerd aan de derde jaars leerlingen van het Martinus College in Grootebroek.

De leerlingen werden tijdens het Rondje Cultuur uitgedaagd hun eigen talent te ontdekken in diverse workshops, speurtochten en andere activiteiten. Onderwijl snuffelden ze rond bij de diverse culturele instellingen die de omgeving rijk is. Elke leerling bezocht 3 instellingen en in een uur tijd werd een indruk gegeven van de instelling, door middel van informatie en een activiteit. In de Westfriese Bibliotheken gingen de leerlingen aan de slag in het Digilab, in de Molen Ceres verrijkten zij hun kennis middels een speurtocht en theaterdocenten Phyllis Kneefel en Janna de Lathouder gebruikten de ruimte van het Verenigingsgebouw voor workshops theater. Verder werd er gerapt in JC Inventas en de Muziekschool Stede Broec en getekend in de Meisjesschool. Kortom, een mooie, diverse combinatie van activiteiten en culturele plekken.

Elke dag werd gezamenlijk afgesloten voor middel van een Braziliaanse percussie sessie o.l.v. Chris Colleye in JC Inventas, of een film in Theater het Postkantoor. De leerlingen zijn hopelijk weer enthousiast gemaakt voor cultuur in de regio. Volgend jaar op naar het 15e Rondje!