In de gemeenten Stede Broec wordt elk jaar Rondjes Cultuur georganiseerd. Kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ruim 800 scholieren maken de komende tijd kennis met de instellingen die hun gemeente rijk is.

Rondje Cultuur 2012 015 (Small)De leerlingen van het Clusius College gaan in het voorjaar en van het Martinus College in het najaar verschillende dagen door hun gemeente om te zien en te horen wat de instellingen te bieden hebben. De organisatie van het ‘Rondje Cultuur’ is in handen van De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en de scholen.

Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Voor elke groep is in dit ‘Rondje Cultuur’ een route uitgestippeld met vier bezoeken. In deze groep wordt actief kennis gemaakt met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo staat o.a. een bezoek aan de Bibliotheek, Muziekschool, Atelier De Meisjesschool, en de molen Ceres op het programma. Bij verschillende culturele instellingen zijn workshops te volgen.

Het Rondje Cultuur Enkhuizen is in 2016 overgenomen door MADhouse Enkhuizen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ria van Buitenen.