Rondjes Cultuur in Enkhuizen en Stede Broec weer van start

De leerlingen van o.a. RSG Enkhuizen, Martinus College, Clusius College trekken in oktober/november 2015  en februari 2016 op verschillende dagen door hun gemeente om te beleven wat culturele instellingen te bieden hebben. Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen.

Rondje Cultuur dans 2014Voor elke groep is in dit ‘Rondje Cultuur’ een route uitgestippeld met vier bezoeken van workshops van een uur. Zo maken ze actief kennis met cultuur in vele verschijningsvormen bij diverse culturele instellingen. En bezoeken ze o.a. de Bibliotheek met een workshop ‘Photoshop or not’ of de Molen Ceres waar ze met molenaars aan de slag gaat, Het Postkantoor met een workshop Theater, bij Jongerencentrum Inventas gaan ze rappen, bij Atelier De Meisjesschool maken ze een collage  en het Zuiderzeemuseum geeft een workshop ‘Dutch designer 4 a day’.

In de gemeenten Stede Broec en Enkhuizen worden elk jaar in het najaar Rondjes Cultuur georganiseerd. Kunst- en cultuurinstellingen zetten hun deuren open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs: 3e en 4e klassen VMBO/MAVO/HAVO/VWO. Ruim 800 scholieren maken de komende tijd kennis met de Kunst & cultuur die hun gemeente rijk is. De organisatie van het ‘Rondje Cultuur’ is in handen van Blauwe Schuit Onderwijs en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en Enkhuizen en de scholen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ria van Buitenen.