Uitgelicht: Speuren naar Sporen bij Museumstoomtram in Hoorn

De winter komt er net aan, maar toch is het nu tijd om te kijken welk leuk project je in het aankomend voorjaar kunt gaan doen met de klas. Op de Cultuurmarktplaats staan vele voorbeelden. We lichten er één voor je uit:

Speuren naar sporen

 

Speuren naar Sporen is een project van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Aan de hand van een koffer met opdrachten maken kinderen uit groep 5 t/m 8 een ontdekkingstocht door ons levende museum bij het station in Hoorn en beleven het reizen rond 1926. De kinderen steken zelf de handen uit de mouwen op de locomotief of in het rijtuig. Hoogtepunt van de excursie is een korte voetplaatrit op ons terrein op de locomotief, waarbij kinderen zelf water in de locomotief gieten en kolen op het vuur scheppen.
Het programma sluit aan op meerdere kerndoelen van het basisonderwijs en past bij schoolvakken als Aardrijkskunde, Geschiedenis-maatschappijleer en Natuur-techniek.
Kosten zijn € 3,- per kind, begeleiders vrij. Voor meer informatie kijk op: blauweschuitonderwijs.nl/project/speuren-naar-sporen-bij-de-stoomtram/