Update voor Cultuur in Medemblik!

De Blauwe Schuit (afdeling Onderwijs) organiseerde op 27 maart in samenwerking met de Gemeente Medemblik voor het 5e jaar een bijeenkomst voor directeuren en kunstcontactpersonen van de basisscholen van de Gemeente Medemblik.

Het doel van de bijeenkomst is: informeren, uitwisselen en ontmoeten en kennis nemen van de culturele instellingen binnen de eigen gemeente.
Inmiddels is de cultuurnota Gemeente Medemblik een feit en heeft het project Cultuleren op de Medemblikse scholen de volle aandacht! Op gebied van deskundigheidbevordering en beleid zijn er initiatieven. Muziek krijgt meer aandacht op sommige scholen. De voorstellingen en activiteiten in het kader van het Cultuurmenu Medemblik zijn alweer in volle gang.
En….er is een sollicitatieprocedure gestart voor een Cultuurcoach die o.a. voor de Gemeente Medemblik een aantal taken zal gaan uitvoeren. Dit alles in samenwerking met Bibliotheek en Blauwe Schuit.

Dit jaar werden wij verwelkomt in het splinternieuwe Educatief WOII Centrum in Medemblik. Een eye-opener voor de deelnemers van de bijeenkomst. Robin, Sietske, Lars en Reslin Rustenburg gaven iedereen een fantastische inkijk in het centrum en de mogelijkheden voor het onderwijs. Er is een mooie programma beschikbaar voor groep 7 en 8. Deze groepen gaan na een bezoek aan de Educatief WOII Centrum met een rijke ervaring schoolwaarts!

Er waren 13 scholen, waaronder 1 VO school, en in totaal 18 leerkrachten aanwezig. Het was een mooie, vruchtbare middag!