Voeten van de vloer! Workshop dans in Drechterland

Dinsdag 11 april kwam een groep leerkrachten van het basisonderwijs in Drechterland bijeen op de Roelof van Wienesse school voor een deskundigheidsbevordering dans. Docent Phyllis Kneefel gaf een inspirerende workshop. Altijd een beetje spannend natuurlijk, want niet iedereen vindt van zichzelf dat ie kan dansen. Maar dat dans meer is dan pasjes leren of enorm lenig in de heupen zijn liet Phyllis alle deelnemers duidelijk ervaren. Samen en in groepje ging men aan de slag met gebruik van kwasten, pollepels en schorten.

Een docent van de Meester Spigtschool verwoorde haar ervaring als volgt: “Ik vond het erg leerzaam en inspirerend. Vaak hoef je het niet te zoeken in moeilijke dansjes en pasjes. Kleine bewegingen en het uitbreiden van bewegingen zijn genoeg. Voor mij wordt de dansante vorming ook op deze manier wat laagdrempeliger gemaakt.”

De deskundigheidsbevordering is onderdeel van het project Cultuleren. De komende jaren zullen meer workshops in verschillende disciplines worden aangeboden aan leerkrachten in de 7 Westfriese gemeenten.

 

foto website 5foto website 3