Van ‘Improvisatietheater’ tot ‘kijkje in de wereld van de kunstenaar’.
Eind februari en begin maart zal het Rondje Cultuur Hoorn plaatsvinden voor de 3e klassen van de Tabor (locatie ‘d Ampte) en De Dijk uit Medemblik. Deze dagen zullen vele leerlingen zich verplaatsten van de ene culturele instelling naar de andere.
Op die dagen maken de leerlingen kennis met de culturele instellingen in hun directe omgeving. Er zijn programma’s en workshops in de Bibliotheek, Schouwburg het Park, de Muziekschool, Westfries Museum, Blauwe Schuit, Stoomtrein, Galerie Wim Zwijsen, Atelier Helma van Kleinwee, Affichemuseum, Westfries genootschap, Mariakapel, Vereniging Oud Hoorn, Kunstuitleen, Boterhal en het gloednieuwe Cinema Oostereiland.
De leerlingen krijgen een zeer divers aanbod voorgeschoteld. Van een uitdagend programma ten aanzien van de social media in de bibliotheek, tot het maken van een kunstwerk o.l.v. een kunstenaar in Atelier Helma van Kleinwee. Verder wordt er gemusiceerd en theater gemaakt. Bij het Westfries Genootschap brengen enthousiaste vrijwilligers allerlei wetenswaardigheden over West-Friesland naar voren.
Kortom de leerlingen worden ondergedompeld in kunst en cultuur en krijgen op deze wijze een beeld van wat er zich allemaal afspeelt achter de deuren van de culturele instellingen!!