Workshop Boekbinden!

Wederom organiseert De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs in het kader van de Kinderboekenweek twee workshops Boekbinden! Op maandag 21 september of dinsdag 22 september ga je aan de slag met het maken van een ‘Flutterboekje’, een van oorsprong  Japanse bindwijze .

Flutteren is o.a.: fladderen, dwarrelen, popelen, jagen, opwinden. Door de geschiedenis kun je ook fladderen, je kunt popelen om iets te leren, op jacht gaan naar feiten en verhalen en opgewonden raken van alles wat de geschiedenis te bieden heeft.

Het flutterboek is een eenvoudige bindwijze die d.m.v. vouwen en een beetje lijmwerk in elkaar gezet wordt. Wil je het moeilijker maken dan kun je er een echte band omheen zetten op verschillende manieren. De opbouw van het boek kan bestaan uit een enkel gevouwen blad of een heleboel gevouwen bladen aan elkaar. De techniek is makkelijk aan te passen aan het niveau van de leerlingen. 

Voorafgaand aan de workshop bedenk je een geschiedenisperiode waar je affiniteit mee hebt of die je wilt behandelen met je klas. Je maakt tijdens de workshop een paar kleine modellen om de verschillende manieren van afwerken te leren. Hoofddoel is het maken van een boek als voorbeeld voor je eigen lessen. Voor de inhoud van het boekje gebruik je een techniek waar je je prettig bij voelt zoals tekenen, schilderen, collage of foto’s (voor de laatste twee neem je zelf collage en/of foto materiaal mee). 

De workshop duurt van 17.00 tot 20.00 uur met uiteraard een lekkere pauze tussendoor om de knorrende magen te vullen. Vanwege de coronacrisis zal het aantal plekken beperkt zijn om de 1,5 meter te waarborgen. Meld je daarom snel aan!

IK MELD ME AAN!

Nodig vooral ook collega’s uit of breng deze workshop onder hun aandacht.

Het belooft een mooie en inspirerende workshop te worden!