Beleef Kasteel Radboud
Per leerling
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.
Omschrijving
Beleef Kasteel Radboud
Met de klas worden opdrachten uitgevoerd in een echt kasteel. Hoe leefden mensen in en om het kasteel? En hoe ziet een kasteel er eigenlijk uit? Tijdens dit programma staan verwondering, beleven en ontdekken centraal. In een klein groepje met eigen begeleider gaan de kinderen door het kasteel. Uit verschillende opdrachtkaarten kiezen de kinderen zelf welke opdrachten ze willen uitvoeren. Zo blijven alle kinderen betrokken, groot en klein.
Dinsdag tot en met vrijdagochtend te boeken. Maximaal 25 kinderen per boeking/ochtend.
Ter voorbereiding: Verdeel de kinderen in groepjes van maximaal 6 kinderen. Elk groepje heeft een eigen begeleider nodig. En we vinden het leuk als kinderen verkleed naar het kasteel komen.
Leerdoelen
Leerlingen maken kennis met het leven op het kasteel in de middeleeuwen. Het educatieve programma sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs.
Kernwaarden
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.
Aanbieder
Kasteel Radboud is gebouwd in 1288 als dwangburcht in opdracht van Graaf Floris V. Nog steeds zie en ervaar je de middeleeuwen in dit bijzonder sfeervolle gebouw.
● Veel muren zijn zo oud als het kasteel zelf
● Sta zelf op de uitkijk buiten op de kantelen
● Regelmatig wisselende tentoonstellingen over de middeleeuwen
● Contouren van de oorspronkelijke bouw zijn nog duidelijk zichtbaar
● Vloeren en funderingsbalken zijn origineel middeleeuws
● Trek een harnas aan en ervaar het gewicht dat ridders dragen
Kasteel Radboud
Oudevaartsgat 8
1671 HM
Medemblik
0227 541 960 (tijdens openingstijden)
info@kasteelradboud.nl
kasteelradboud.nl/plan-je-bezoek/groepsbezoek/scholen/
Gerelateerd aanbod

Er staat een liedje in de krant
De leerlingen maken in groepjes een liedtekst op basis van de krant van die dag. De docent (oud-journalist) helpt een handje met de muzikale begeleiding. Hoe zit een lied in elkaar? Couplet, refrein, brug…waarom zijn rijmwoorden zo handig? De docent laat aan de hand van live voorbeelden zien hoe je en zingbaar liedje in elkaar …

Wie was W.J. Hofdijk?
Een kennismaking met een groot geleerde van Noordhollandse bodem: W.J. Hofdijk (1816-1888). Hij schreef balladen over historische gebeurtenissen in onze provincie. Bij voorbeeld over de inval der Westfriezen in 1168. Een bizar lang lied…. geschiedenis, aardrijkskunde, taal, zang, in één onvergetelijk lesuur!

Naar het theatergebouw
Zien & doen. Ervaar het theater 'achter de schermen', van kleedkamer tot techniektafel. Wat doet een spotlight? Hoe bereidt een acteur zich voor? Welk bijgeloof moet je absoluut weten? In samenwerking met Theater Het Pakhuis.