Deskundigheidsbevordering Video- en/of Filmeducatie

Aanbieder
Angelike Valster
Doelgroep
Professionals
Discipline
Film, fotografie, media
Type
Deskundigheidsbevordering
Tijdsduur
90 minuten of op maat
Locatie
Op school of online
Prijs: € 220,00

Per training van 1,5 uur excl. materiaal

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Deskundigheidsbevordering Video- en/of Filmeducatie

Een training voor leerkrachten en teams in het basisonderwijs om filmeducatie beter in hun onderwijs te verankeren én als teambuilding. Van vloggen en documentaire maken tot camera acteren, stopmotion, storytelling en greenscreen. Je krijgt altijd een training op maat. Ook is het daarbij mogelijk om een link te leggen met burgerschap, erfgoed en de menselijke maat.
 
Tijdens de training krijg je handvatten voor hoe je filmeducatie meer in het onderwijs kunt verankeren. Centraal staan vijf vaardigheden:
1. Met volle aandacht beleven;
2. Verwoorden van die beleving door er samen over te praten;
3. Onderzoeken door goed te kijken en te luisteren;
4. Reflecteren;
5. Zelf film maken (creëren).
 
Aan de hand van bestaand filmmateriaal onderzoeken we de 4 vaardigheden en hoe je deze als leerkracht kunt inzetten in de les. Het vijfde onderdeel ‘zelf film maken’ komt daaruit voort en kan, afhankelijk van de beschikbare tijd, ook beoefend worden. Dit kan met materiaal van de school, eigen mobiel en/of geleende iPads.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Angelike Valster

Angelike Valster is fotograaf en videograaf, en freelance docent fotografie en video voor jong en oud.
Haar educatieve vaardigheden en werkzaamheden zijn breed; (gast)docent fotografie, beeldbewerking, video, stopmotion, multimedia en creatief proces. Ze geeft workshops op maat en thema; eenmalig of een serie bij kunstinstellingen, op scholen en particulier. Ook is ze cultuurpartner fotografie/nieuwe media docent voor het PO, VO, speciaal onderwijs en WO.

Angelike Valster
06-29363577
liek@angelikevalster.nl
www.angelikevalster.nl

Gerelateerd aanbod

Creatief schrijven en voordragen

Bij de enkele workshop Creatief Schrijven en Voordragen leren leerlingen in een korte opdracht het uiten van emoties. Daarna worden in verschillende opdrachten de creativiteit gestimuleerd waarna ze op een begeleidende wijze zelf een gedicht schrijven.

Aanbieder: Theaterschool Schagen Educatie

Thema Baby

Huilen, eten, slapen. Huilen, eten, slapen. Het blijft zó bijzonder een pasgeboren kindje. Maar hoe bijzonder is het als je het thema Baby die je als juf of meester in de klas gebruikt ook dansend en op muziek kunt uitvoeren en de kinderen daardoor nog beter kennis kan laten maken met hoe je een baby …

Aanbieder: HSWdance
Lees meer

Klassenworkshop (impro-)theater

Toneelspelen zonder repeteren. Invulling workshop gaat over proeven aan (improvisatie-)theater. Invulling van de workshop hangt mede af van de wens school en hoe de groep ter plekke is.

Aanbieder: Janna de Lathouder