Deskundigheidsworkshop Erfgoed

Aanbieder
Lars Boon
Doelgroep
Professionals
Discipline
Erfgoed
Type
Deskundigheidsbevordering
Tijdsduur
1,5 uur
Locatie
Op school
Prijs: € 200,00

Per workshop, incl. voorbereiding en excl. reiskosten.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Deskundigheidsworkshop Erfgoed

In deze workshop krijg je handvatten aangereikt om met erfgoed en geschiedenis in het basisonderwijs of voorgezet (speciaal) onderwijs aan de slag te gaan. Aan de hand van een aantal voorbeelden (denk hierbij aan schilderijen, historische gebeurtenissen en voorwerpen) centraal te stellen, krijg je tips hoe je erfgoed kunt bespreken met een groep leerlingen.
 
De workshop kan aangepast worden naar een bepaalde tijdsperiode, historische gebeurtenis of regio. Een eventuele extra: er is ook een mogelijkheid voor docenten om een rondleiding door een museum te krijgen met tips hoe om te gaan met erfgoed.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Lars Boon

In zijn werk als historicus is Lars Boon dagelijks met erfgoed bezig. Als museumdocent in het Rijksmuseum en Scheepvaartmuseum brengt hij erfgoed in de praktijk en brengt hij deze over aan de museumbezoekers. Daarnaast maakt hij historische podcasts en geeft hij lezingen over geschiedenis.

Op het gebied van onderwijs neemt hij, aan de hand van zijn kennis, docenten en/of leerlingen mee in de soms moeilijk te begrijpen wereld van erfgoed en geschiedenisonderwijs. Het doel is om erfgoed begrijpelijk maar vooral aantrekkelijk te maken voor docenten en/of leerlingen.

Lars Boon
06-11602818
Lamoraal van Egmondstraat 20
1718XC Hoogwoud
larsboon02@hotmail.com

Gerelateerd aanbod

Djembé workshop

De djembéworkshop krijg leerlingen volgens traditie in een groep, hierbij leren ze spelenderwijs verschillende Afrikaanse ritmes, samenwerken, luisteren, improviseren en het verschil tussen leiden en volgen. Elke leerling krijgt een eigen instrument, de workshop is daardoor coronaproof.

Aanbieder: Glenn Liebaut

Bezoek Nederlands Stoommachine­museum (bovenbouw)

Voorafgaand aan het bezoek krijg je toegang tot een virtuele leeromgeving. Tijdens het bezoek krijg je een rondleiding met bezoek aan het Stoomlab. Groepen hebben keuze uit 3 programma's o.l.v. onze museumdocenten: 1. Industriële Revolutie 2. Waterbeheer 3. Stoom en Stoommachines (in ontwikkeling)

Aanbieder: Nederlands Stoommachinemuseum
Anne Schneider beeldende technieken collage

Deskundigheids­bevordering Beeldend 2D

Begeleiding aan een docent of team bij het zelf ontwikkelen van lessen Beeldend die: – verbeeldingskracht van de leerling centraal stellen – aansluiten bij een thema – passen bij de leerdoelen uit de leerlijn Beeldend inhoudelijk en qua materiaal en techniek Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk.

Aanbieder: Anne Schneider