Friends to be…

Aanbieder
Stichting Op Roet
Doelgroep
Havo bovenbouw, Havo onderbouw, Mavo bovenbouw, Mavo onderbouw, Praktijkonderwijs bovenbouw, Praktijkonderwijs onderbouw, Vmbo bovenbouw, Vmbo onderbouw, VO, Vso bovenbouw, Vso onderbouw, Vwo bovenbouw, Vwo onderbouw
Discipline
Theater
Type
Voorstelling
Tijdsduur
45 minuten
Locatie
Op school of in theater
Prijs: € 500,00

1 voorstelling € 500,00, 2 voorstellingen € 750,00

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Friends to be…

Friends To Be… is een uiterst actuele voorstelling waarbij ‘oost en west’ elkaar ontmoeten. Onderzocht wordt wat er gebeurt als een Arabier een Westerling tegenkomt. Twee acteurs uit verschillende culturen gaan kijken of zij vrienden kunnen worden. Echte vrienden ondanks of juist dankzij alle verschillen die er zijn. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan. Om te leren. En hoeveel wijn doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn? Met acteurs Nour Mardini en Gerard Venverloo.

De voorstelling is voor corona veel op scholen in heel Nederland gespeeld. De reacties van zowel leerlingen als docenten waren daarbij zeer enthousiast.

Een voorstelling over respect, identiteit en de diversiteit van normen en waarden. Gespeeld met de nodige humor en venijn. Door samen de dialoog aan te gaan is Friends to Be… ook zeer geschikt als aanzet tot discussie en uitwisseling van ideeën hierover.

De voorstelling kan het hele jaar geboekt worden. Prijzen en data in overleg. de voorstelling wordt corona-proof aangeboden en is ook al meerdere keren op deze manier gespeeld.

Kerndoelen

35, 43, 50

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Stichting Op Roet

Stichting Op Roet maakt cultureel erfgoed zichtbaar door verhalen-, kunst- en theaterprojecten te organiseren.
Ze heeft een bijzondere fascinatie waar het gaat om de verbindingen tussen materieel en immaterieel erfgoed en tussen mens en samenleving. Die fascinatie speelt vooral daar waar sprake is van erfgoed dat een actuele betekenis genereert voor de directe leefomgeving. Stichting Op Roet werkt in dat proces samen met burgers, amateurs, professionals en culturele instellingen.

Stichting Op Roet Hoorn
Koepoortsweg 70a
1624 AG Hoorn
06-14483809
www.op-roet.nl

Gerelateerd aanbod