Jan Haring en de Slag op de Zuiderzee

Aanbieder
Stichting Op Roet
Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, Havo onderbouw, Mavo onderbouw, PO, Praktijkonderwijs onderbouw, Vmbo onderbouw, VO, Vso onderbouw, Vwo onderbouw
Discipline
Erfgoed, Theater
Type
Thema Slag op de Zuiderzee, Voorstelling
Tijdsduur
45 minuten
Locatie
In de klas
Prijs: € 350,00

Per voorstelling, excl. reiskosten

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Jan Haring en de Slag op de Zuiderzee

Slag op de Zuiderzee: Jan Haring held of toch iets anders? We keren terug naar het jaar 1573; de slag op de Zuiderzee. Tijdens deze zeeslag ontpopt Jan Haring zich tot een held van formaat. Hij entert het schip van Spaanse admiraal de Bossu, doodt een paar soldaten en klimt dan in de grote mast. Jan heeft een droom: het neerhalen van de admiraliteitsvlag. Maar wat is die mast hoog. Dan eindelijk hij is boven en roept: HEBBES. En dan gebeurt er een wonder: De Spanjaarden zijn in verwarring, de vlag gestreken? Is Bossu verslagen? De vloot slaat op de vlucht. Een bloeitijd voor Westfriesland breekt aan. Maar ja. Wat vindt zijn vrouw Trijn ervan en wat zeggen zijn kinderen…

Een geschiedenisles verpakt in een theatrale setting. De slag op de Zuiderzee en hoe vandaaruit de geboorte van de staat der Nederlanden vorm kreeg. Aan de hand van de Jan Haring scene wordt in spel en tekst een historisch tijdsbeeld geschetst over het leven in 1573.

De voorstelling wordt aangeboden volgens de Corona regels van het RIVM en kan ten alle tijden door overmacht worden aangepast en/of uitgesteld/geannuleerd worden.

De voorstelling is het gehele jaar beschikbaar met uitzondering van de maandagen, andere dagen/tijden in overleg met stichting Op Roet.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Stichting Op Roet

Stichting Op Roet maakt cultureel erfgoed zichtbaar door verhalen-, kunst- en theaterprojecten te organiseren. In de voorstellingen wordt een levendige verbinding gelegd tussen het verleden, het heden en de toekomst. De makers laten zich inspireren door het omringende erfgoed en actuele maatschappelijke vraagstukken. Stichting Op Roet werkt in dat proces samen met burgers, amateurs, professionals en culturele instellingen.

Stichting Op Roet Hoorn
Koepoortsweg 70a
1624 AG Hoorn
Gerard Venverloo
06-14483809
gerardvenverloo@ziggo.nl
www.op-roet.nl

Gerelateerd aanbod

Mode upcyclen

Met gedragen kleding, plastics en andere materialen die ‘over’ zijn, nieuwe mode maken. We werken in tweetallen. Een workshop die creatief uitdaagt. Kernwoorden: Duurzaamheid, Upcyclen, Recyclen, Mode, Ontwerpen, Out of the Box.

Aanbieder: Ella Siekman

Bezoek Nederlands Stoommachine­museum (bovenbouw)

Onze rondleiders vertellen over de werking en geschiedenis stoom en stoommachines. Rondleiding door vrijwilligers, begeleiding groep door eigen docent. Eventueel kan een museumdocent worden bijgeboekt. Op aanvraag kan het programma worden uitgebreid/aangepast.

Aanbieder: Nederlands Stoommachinemuseum

Filmprogramma: Op ’t puntje van je stoel

Een programma met korte films en opdrachten waarin leerlingen ontdekken wat een film nu echt spannend maakt. Is dat de muziek? Het verhaal? Het camerawerk? Alle trucs die filmmakers in huis hebben om onze hartslag omhoog te krijgen, leggen we onder het vergrootglas. Met kijkvragen en opdrachten gaan we in op de kracht van beeldtaal. …

Aanbieder: Cinema Oostereiland
Lees meer