Project Communicatie
Prijs per leerling, begeleiding gratis
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.
Omschrijving
Project Communicatie
Aan de hand van uitgewerkte lessen voeren de leerlingen in de klas al een vooronderzoek uit en tijdens het museumbezoek controleren en ronden de leerlingen dat onderzoek af. Bij dit project staat de ontwikkeling van de televisie, de radio, fotografie, telefonie en computers centraal en is het startpunt het mobieltje van de leerlingen. Eventueel kunnen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld huishouden, vrije tijd, enz.) aangeboden worden in overleg met de school.
In het museum zijn de regels van het RIVM van kracht.
* Er is 1-richtingsverkeer
* Bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te gebruiken
* We houden 1,5 m. afstand
* De horeca is gesloten
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.
Aanbieder
Het Museum van de 20e Eeuw is een museum in Hoorn. In het museum worden interieurs en voorwerpen uit de periode 1900 tot circa 1980 getoond. Variërend van speelgoed, huiskamers, keukeninrichtingen, klaslokalen, kantoorapparatuur tot beeld- en geluidsapparatuur.
Museum van de Twintigste Eeuw
Krententuin 24 (Oostereiland)
1621 DG Hoorn
0229-214001
educatie@museumhoorn.nl
www.museumhoorn.nl
Gerelateerd aanbod

Historische kragen maken: Platte Kraag
In deze doe-workshop krijgen de leerlingen informatie over historische kostuums. We maken vergelijkingen met mode van nu. De betekenis, status, kostbaarheid van de historische kraag wordt besproken tijdens het maakproces. Een geposeerd groepsportret zoals de portretten van b.v. de schuttersgilden in musea maakt de workshop af.

Naar het theatergebouw
Zien & doen. Ervaar het theater 'achter de schermen', van kleedkamer tot techniektafel. Wat doet een spotlight? Hoe bereidt een acteur zich voor? Welk bijgeloof moet je absoluut weten? In samenwerking met Theater Het Pakhuis.

Het boomwhacker akkoord
Bij liedteksten zien we vaak de namen van akkoorden staan. Maar als we geen gitaar of piano spelen….hoe begeleiden we dan? Antwoord: met behulp van boomwhackers, kunststoffen klankzuilen. Elk akkoord is, simpel gezegd, een combinatie van enkele tonen /noten die we produceren met de boomwhackers. Een eye-opener, door veel teams met enthousiasme onthaald.