Workshop Film

Aanbieder
Filmhub Noord-Holland
Doelgroep
Professionals
Discipline
Film, fotografie, media
Type
Co-teaching, Deskundigheidsbevordering, Workshop
Tijdsduur
2 uur
Locatie
Op school
Prijs: € –

De workshop wordt aangeboden door FilmhubNH

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Workshop Film

Film kijken, begrijpen en maken. Kinderen en jongeren bespreken, maken en delen film dagelijks. Film, dus alle audiovisuele uitingen, is overal om ons heen. Om beelden bewuster te kunnen duiden en creatief in te zetten, hebben zij meer kennis, vaardigheid en inzicht nodig. Filmhub Noord-Holland helpt scholen om aan de slag te gaan met film. 

In deze Workshop Film leer je onder leiding van een ervaren filmdocent met het team de basis van filmen, monteren, de verschillende apps zoals stopmotion en greenscreen en wat een filmles inhoudt. Dit alles met behulp van een filmtechniekkist van FilmhubNH. 

Extra mogelijkheden via de FilmhubNH: 
– De inhoud van de workshop kan worden aangepast aan geplande filmlessen. 
– Er is “coaching on the job” mogelijk voor leerkrachten die na deze workshop aan de slag willen met film in de klas.

Deze workshop wordt aangeboden door FilmhubNH aan leerkrachten PO/VO/SO/MBO en Bovenschools om scholen wegwijs te maken in film, filmtechniek en filmeducatie.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Filmhub Noord-Holland

Filmhub Noord-Holland is een netwerk van filmeducatie-aanbieders en cultuurbemiddelaars en adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en cultuuraanbieders op het gebied van filmeducatie. Samen zetten wij filmeducatie in om van kinderen en jongeren kritische kijkers en vaardige filmmakers te maken.

Filmhub Noord-Holland
Jet Smit
Jet@filmhubnh.nl
filmeducatie.nl/hub-noord-holland

Gerelateerd aanbod

Filmeducatie op maat

Film kijken, analyseren of maken. Film en bewegend beeld zijn overal om ons heen. Kinderen en jongeren maken en delen film dagelijks. Om beelden ook te kunnen duiden en creatief in te zetten, hebben zij meer kennis, vaardigheid en inzicht nodig. Filmhub Noord-Holland helpt scholen om aan de slag te gaan met film. Bijvoorbeeld door …

Aanbieder: Filmhub Noord-Holland
Lees meer
Superhelden

Superhelden

Het filmproject ‘Superhelden’ laat VO scholieren, door middel van stage fight en film een eigen bewegingscapaciteit of camerastijl ontdekken! Met behulp van een filmdocent en een stage fight docent (TjillSkillz) wordt toegewerkt naar een presentatie over het thema Superheld met superkrachten. De eigen keuze voor een superheld met superkracht en deze dan in (camera)beweging om …

Aanbieder: JetSet voor filmonderwijs
Lees meer

Collagekunst

In deze reeks workshops wordt het ontwikkelen en maken van een collage rond een thema centraal gesteld. De leerlingen doen onderzoek naar dit thema/onderwerp (online, tijdschriften) en gaan zelf foto’s maken. De leerlingen maken (in groepjes) een collage door te schilderen, tekenen, printen, knippen en plakken.

Aanbieder: Angelike Valster