Filmproject Waterland

Aanbieder
JetSet voor filmonderwijs
Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, PO
Discipline
Erfgoed, Film, fotografie, media
Type
Project, Thema Slag op de Zuiderzee, Workshop
Tijdsduur
1 dagdeel, een tijdspad op maat is mogelijk
Locatie
Op school en op de dijk
Prijs: € 6,00

Per leerling

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Filmproject Waterland

Filmproject rondom erfgoed en natuur voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Het project betreft het ons omringende water en de dijken: de stijging van de zeespiegel en de daardoor noodzakelijke versterking van de dijken, maar ook de belangrijke rol die beide spelen in ons regionale erfgoed en verleden. Zo dienden de dijken als verdedigingsvesting van Hoorn tijdens de Slag op de Zuiderzee in 1573!

Wat houdt het project in?
Leerlingen krijgen les van experts uit diverse disciplines en worden uitgedaagd om hun eigen mening over erfgoed en de dijkversterking, met betrekking tot de klimaatverandering, te vormen. Het eindresultaat is een filmjournaal met een erfgoeditem over de Slag op de Zuiderzee en een item over de dijkversterking. De leerlingen worden intensief begeleid bij het filmen. Het is mogelijk om na afloop van de workshop een lesbrief over de natuur op de dijken te ontvangen om zelf mee aan de slag te gaan.

Uit welke onderdelen bestaat het project?
Op school:
– Een introductie op de dijken vanuit de invalshoeken erfgoed en natuur.
– Kies je talent. Welke talent heb jij? Erfgoed? Beeld? Of Natuur/dijken? Leerlingen kiezen op basis van het eigen talent een groepje.
– Leerlingen bedenken interviewvragen en -antwoorden.
Op de dijk:
– Het filmen en interviewen van de experts erfgoed en natuur. De experts worden gespeeld door de leerlingen zelf!
Het groepsfilmpje wordt door JetSet gemonteerd en als verborgen YouTube link verstuurd naar de school.

Min. aantal leerlingen : 15
Max. aantal leerlingen: 30

Meer informatie vind je in deze flyer over het project.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

JetSet voor filmonderwijs

JetSet voor filmonderwijs creëert media onderwijsprojecten met een maatschappelijke inslag zoals burgerschap, duurzaamheid of mediawijsheid. Ook projecten op maat zijn mogelijk. JetSet concentreert zich op Film Maak projecten voor alle leeftijden!

JetSet voor filmonderwijs
Jet de Vries-Dijkstra
06-40329313
info@jetsetvoorfilmonderwijs.nl
www.jetsetvoorfilmonderwijs.nl

Gerelateerd aanbod

Bonte Karavaan

Bij dit dansproject vormen de leerlingen een Bonte karavaan, een groep straatartiesten die met verschillende optredens hun 'geld' verdienen. De groep reist door Spanje en de optredens bestaan uit verschillende spaanse dansen. Het dansen wordt afgewisseld met knutselen van attributen. We sluiten het project af met een voorstelling (afhankelijk van de situatie) voor elkaar of …

Aanbieder: DinK
Lees meer

Theatertechniekworkshop

Op zoek naar een techniekworkshop? Volg een techniekworkshop in Schouwburg Het Park! Deze workshop laat leerlingen kennismaken met de techniek die in het theater gebruik wordt om een voorstelling te realiseren. De leerlingen worden eerst langs de theaterzalen en over de zaalbrug rondgeleid. Op deze manier zien/leren de leerlingen over techniek in het theater. Daarna …

Aanbieder: Schouwburg het Park
Lees meer

Historische kragen maken: Platte Kraag

In deze doe-workshop krijgen de leerlingen informatie over historische kostuums. We maken vergelijkingen met mode van nu. De betekenis, status, kostbaarheid van de historische kraag wordt besproken tijdens het maakproces. Een geposeerd groepsportret zoals de portretten van b.v. de schuttersgilden in musea maakt de workshop af.

Aanbieder: Ella Siekman