Zij waren bij de Slag op de Zuiderzee

Aanbieder
Werkgroep Jeugdeducatie van Vereniging Oud Hoorn
Doelgroep
Groep 7, Groep 8, PO
Discipline
Erfgoed, Theater
Type
Rondleiding, Thema Slag op de Zuiderzee
Tijdsduur
90 minuten
Locatie
Centrum Hoorn
Prijs: € 0,00

Gratis

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl.
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Omschrijving

Zij waren bij de Slag op de Zuiderzee

De Werkgroep Jeugdeducatie van de Vereniging Oud Hoorn organiseert in oktober een rondwandeling in het centrum van Hoorn voor leerlingen van groep 7 en 8. Het thema is de Slag op de Zuiderzee die 450 jaar geleden plaatsvond.

Leerlingen lopen in groepjes door de stad en ontmoeten een aantal personen die betrokken zijn geweest bij de zeeslag. Deze personen (acteurs) vertellen over hun bijdrage of rol in de slag. Denk aan de Graaf van Bossu, Jan Haring, Jan Floor en anderen.

De rondwandeling is te boeken op dinsdag 3 oktober, donderdag 5 oktober, dinsdag 10 oktober en donderdag 12 oktober in de ochtend.

De duur van de wandeling is ongeveer 90 minuten.
Per dagdeel kunnen 8 klassen (= 16 groepen) deelnemen. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via jeugdeducatie@oudhoorn.nl.

Voor vragen of meer informatie:
Bel (0229) 213962 of mail naar onderwijs@blauweschuit.nl
Of neem direct contact op met de aanbieder.

Aanbieder

Werkgroep Jeugdeducatie van Vereniging Oud Hoorn

De vereniging Oud Hoorn richt zich op het beschermen van het materiële en immateriële erfgoed binnen de gemeente Hoorn en het vergroten en verspreiden van de kennis over de geschiedenis van de gemeente en haar erfgoed. De Werkgroep Jeugdeducatie van de Vereniging Oud Hoorn laat de jeugd graag kennismaken met de historische stad Hoorn, haar monumenten en haar geschiedenis teneinde hen op jonge leeftijd bewust te maken van het rijke verleden van de stad waarin zij leven en opgroeien.

Werkgroep Jeugdeducatie van Vereniging Oud Hoorn
Onder de Boompjes 22
1621 GG Hoorn
Karin Lansdaal 
06-22296548
jeugdeducatie@oudhoorn.nl
www.oudhoorn.nl

Gerelateerd aanbod

Groep 8 Musical

De eindmusical is voor het ene kind het aller-, allerleukste en voor het andere kind ontzettend spannend. Het belangrijkste is dat ze vol zelfvertrouwen strakjes op het podium staan. Terwijl we hard bezig zijn met het instuderen van de choreografieën voor de musical gaan we natuurlijk ook aan de slag met de zang. Goed aan …

Aanbieder: HSWdance
Lees meer

Van Boek tot Film

‘Van Boek tot Film’ is een project waarin leerlingen zich stevig verbinden met een kwalitatief hoogwaardig verhaal door eerst een boek te lezen, daarna de film te kijken en tot slot een ontmoeting te hebben met de schrijver van het boek of de regisseur van de film. Door op deze wijze boek en film aan …

Aanbieder: Cinema Oostereiland
Lees meer

Verhalen vertellen in beelden

Met het (onderwijs)team een film maken aan de hand van zelfgemaakte foto’s. Filmanalyse, verbeelding en samenwerken staan voorop! Maak een mooi product als team, je succesdoelen als school, als docent kunnen in je film worden verwerkt, of je doelen voor het komende schooljaar.

Aanbieder: JetSet voor filmonderwijs