In een inspirerende samenwerking tussen scholen en cultuuraanbieders, een cultureel aanbod creëren dat leerlingen ráákt. Dat is waar het om draait tijdens de Cultuurmarkt! In het kader van Cultuleren Plus! organiseren De Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken een Cultuurmarkt op maandag 27 mei 2024 van 15.30 tot 18.00 uur.

Ontdek het cultuureducatieaanbod
Tijdens de middag is er volop gelegenheid om met cultuuraanbieders in gesprek te gaan. Ben je benieuwd naar het kant-en-klare educatie aanbod? Of wil je graag samen met een aanbieder overleggen hoe het bestaande aanbod voor jullie klas / school op maat gemaakt kant worden, bijvoorbeeld door het aan te passen aan een bepaald thema of speciale wensen? Deze middag is hét moment om de eerste contacten te leggen. De onderwijsadviseurs van De Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken ondersteunen je vervolgens natuurlijk graag in dit proces! Uiteraard zorgen we gedurende de middag ook voor hapjes en drankjes, we realiseren ons dat de middag immers een vervolg is op een (lange) schooldag.

Aanwezige cultuuraanbieders
Meer dan 20 cultuuraanbieders hebben hun komst bevestigd, waaronder: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij, Cinema Oostereiland / Enkhuizen, De Boterhal, Empowering Indigenous SU, Theater Het Pakhuis, Museum van de 20e eeuw, Muziekschool Gerard Boedijn, Oorlogsmuseum Medemblik, Schouwburg Het Park, Nederlands Stoommachinemuseum, TjillSkills, Westfries Archief, Westfries Genootschap, Westfries Museum, Zuiderzeemuseum en Filmhub Noord-Holland. Ook kun je kennismaken met verschillende kunstvakdocenten zoals Janna de Lathouder (theater), Eveline Agema (theater), Anne Schneider (beeldend), Ella Siekman (mode), Sepher Maghsoudi (mode), Angelike Valster (film en fotografie) Jet Dijkstra-de Vries (film) en Art Live Infinity (beeldend).

Het programma

15.00 – 15.30   Inloop met cultuurmarkt

15.30 – 16.00   Gezamenlijke opening met gastspreker

16.00 – 18.00   Cultuurmarkt

17.00 – 17.30   Themasessies

17.30 – 18.00   Napraten

Meer informatie en aanmelden

De Cultuurmarkt vindt plaats in Cultureel Centrum Pancratius te Oosterblokker. Ben je erbij? Meld je aan via onderwijs@blauweschuit.nl.