Na het grote succes van vorig jaar organiseert Filmhub Noord-Holland opnieuw een filmeducatie inspiratiemiddag in de Schuur in Haarlem op donderdag 14 december van 15.00 – 18.00 uur. Een middag voor iedereen die werkzaam is in of voor het onderwijs en (meer) film wil gebruiken in de klas. Een inspirerende middag met diverse workshops, mogelijkheid om te netwerken en (nog) meer te weten komen over filmeducatie.

Tijdens deze middag heb je de keuze uit verschillende workshops:

 • Wat kan ik met de techniekkist? – door Baukje Hiemstra
  Verrassende filmopdrachten om jezelf en je leerlingen mee uit te dagen. In deze sessie ervaar je hoe je met de iPads uit onze techniekkist laagdrempelig aan de slag kan met filmeducatie.  
   
 • Films nabespreken in de klas – door Jet Smit
  Heel tof dat je leerlingen films hebben gemaakt, maar wat doe je er verder mee? Hoe kijk je ze terug, beoordeel je ze en bespreek je ze na? In deze sessie ga je na een korte filmopdracht uitgebreid evalueren.  
   
 • Profielwerkstuk als film – door Remon Klik 
  Dat kan dus: een profielwerkstuk als film inleveren. In deze sessie ervaar je hoe leuk dat is en hoor je wat erbij komt kijken.  
   
 • Boek en film – door Wouter Hermans
  Welke mogelijkheden biedt filmeducatie voor leesonderwijs? Geïnspireerd door de verfilming van ‘Zomervacht’ bedenk je zelf een motiverende filmopdracht. 
   
 • De magie van AI – door Ruben Peters
  Kunstmatige intelligentie (AI) is overal om ons heen. Het helpt ons om betere beslissingen te nemen, sneller te leren en meer plezier te hebben. Maar hoe werkt AI eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden binnen filmeducatie?
   
 • Acteren voor de camera – door Joel Labadie 
  Steeds meer leerlingen vinden het lastig om zelf in beeld te komen. In deze sessie ervaar je hoe je aan een veilige sfeer kan werken en leer je hoe je je leerlingen met concrete oefeningen kan uitdagen wel in beeld te komen.  

Deze middag wordt je aangeboden door Filmhub Noord-Holland en is helemaal gratis. Maar meld je op tijd aan zodat je mee kan doen aan je favoriete workshop(s). Meer informatie over de workshops en een impressie van de inspiratiemiddag van 2022 vind je op de website van Filmhub Noord-Holland.