Om jou, als leerkracht in het basisonderwijs, nog deskundiger en zelfstandiger te maken in het organiseren en uitvoeren van kwalitatief cultuuronderwijs, organiseren we in het schooljaar 23/24 de volgende deskundigheidsworkshops:

Vakoverstijgend werken (online) – 14 november 2023, 16.00-17.30 uur

In deze sessie van 1,5 uur krijg je meer inzicht in en kennis over vakintegratie en op welke wijze je cultuur laagdrempelig kan verbinden met andere schoolvakken. Samen verkennen we de verschillende vormen van vakintegratie en de meerwaarde voor de leerlingen. We laten ons inspireren door goede voorbeelden uit de praktijk en vertalen dit vervolgens naar de eigen praktijk. Ten slotte oefenen we aan de hand van een handige tool, De Cultuurconnector, hoe we het cultuurvak kunnen verbinden met een van de andere leergebieden. Deze training is gratis voor basisschoolleerkrachten werkzaam in West-Friesland en wordt mogelijk gemaakt door Cultuleren Plus!

Interesse? Meld je aan via onderwijs@blauweschuit.nl of averschoor@westfriesebibliotheken.nl.


Beeldende technieken – 23 & 30 januari 2024, 16.00-19.30 uur

In deze 2-daagse training, bestaande uit 4 verschillende lessen van 1,5 uur, ga je aan de slag met diverse beeldende technieken en materialen. Denk daarbij aan ruimtelijk werken en materiaal uit de natuur en textiel. De training is inclusief dinerbuffet. Deze training is gratis voor basisschoolleerkrachten werkzaam in West-Friesland en wordt mogelijk gemaakt door Cultuleren Plus!

Interesse? Meld je aan via onderwijs@blauweschuit.nl of averschoor@westfriesebibliotheken.nl.


Creatief Proces – 26 maart & 9 april 2024, 16.00-19.00 uur

In deze training staat het procesgericht werken volgens het creatief proces centraal en het belang ervan voor de ontwikkeling van het kind. Je gaat oefenen met het ontwerpen en uitvoeren van betekenisvolle, procesgerichte lessen. De training is inclusief dinerbuffet. Deze training is gratis voor basisschoolleerkrachten werkzaam in West-Friesland en wordt mogelijk gemaakt door Cultuleren Plus!

Interesse? Meld je aan via onderwijs@blauweschuit.nl of averschoor@westfriesebibliotheken.nl.