De afdeling Kunst in Onderwijs van De Blauwe Schuit adviseert en ondersteunt het primair onderwijs bij het organiseren en uitvoeren van cultuureducatie op school via twee sporen:

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK)

Sinds 2013 is De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs als lokale projectleider voor de scholen van West-Friesland verantwoordelijk voor de uitvoering van het overheidsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit (afgekort CmK). Ook wel bekend als het project CULTULEREN waarmee we kunst- en cultuureducatie een vaste plaats willen geven binnen het primair onderwijs.

Het doel van CmK is om kinderen structureel te laten profiteren van goed cultuuronderwijs waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren. Om dit te bereiken bevordert CmK de samenwerking tussen basisscholen en cultuuraanbieders, de deskundigheid van onderwijs- en cultuurprofessionals en draagt CmK bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en 21e-eeuwse vaardigheden.

Cultuureducatie activiteiten en projecten op maat

Ook voor culturele activiteiten en projecten op maat kun je terecht bij De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs. We bieden onder andere diverse workshops in verschillende disciplines voor leerlingen van verschillende niveaus. We werken daarvoor samen met regionale cultuuraanbieders met ervaring in het basisonderwijs. Op onze website vind je een overzicht van het regionale aanbod aan cultuureducatie activiteiten. Dit geeft een goed beeld van de verschillende mogelijkheden.

Onze onderwijs adviseurs kunnen daarnaast helpen met het samenstellen van cultuurmenu’s en -programma’s en het ontwikkelen van cultuurbeleid. Ook kunnen ze je adviseren als je op zoek bent naar iets speciaals. We beschikken over een breed netwerk en jarenlange ervaring, zowel met scholen als met cultuuraanbieders.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mascha Rood of Vienna Dekker.