Routekaart Cultuuronderwijs

In het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit heeft Stichting De Blauwe Schuit in samenwerking met de Westfriese Bibliotheken een Routekaart Cultuuronderwijs ontwikkeld om onderwijsprofessionals te ondersteunen bij het maken van een overzichtelijk actieplan om hun cultuuronderwijs naar een hoger plan te tillen.

De Routekaart Cultuuronderwijs sluit aan op Evi, een evaluatietool voor scholen om hun cultuuronderwijs te monitoren. Als je Evi invult, krijg je inzicht in waar jouw school staat op het gebied van cultuuronderwijs. Vervolgens kun je met de Routekaart Cultuuronderwijs een actieplan opstellen om het cultuuronderwijs op jouw school verder te ontwikkelen. Net als Evi bevat de routekaart 4 thema’s: Visie, Deskundigheid, Programma en Samenwerking.

Hoe vul je de routekaart in?

  • Op pagina 1 geef je aan wat je huidige visie op cultuur is en vul je jouw huidige Evi scenario per thema in (Vul hiervoor dus eerst Evi in).
  • In de lijst eronder kruis je vervolgens per thema aan naar welk scenario je dat schooljaar toe wilt werken (Je hoeft niet alle thema’s aan te kruisen, je kunt ook voor 1 thema kiezen).
  • Op pagina 2 vul je vervolgens in hoe je de gewenste scenario’s wilt bereiken; dit biedt een overzichtelijk actieplan met wie doet wat, wanneer en hoe.

Wil je graag hulp bij het invullen van de routekaart? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Bekijk hier de Routekaart Cultuuronderwijs inclusief voorbeelden