Was jij erbij op maandag 25 september? De Blauwe Schuit en de Westfriese Bibliotheken organiseerden op die dag de Cultuurmiddag. Dit jaar stond deze in het teken van literatuur en poëzie. Trots kijken we terug op een geslaagde middag in het sfeervolle Kasteel Radboud in Medemblik!

Deelnemers werden ontvangen met koffie en thee en huisgemaakte lekkernijen. Kinderboekenschrijfster en illustratrice Mylo Freeman begon de middag met een lezing over haar weg als schrijfster en illustrator. Ook ging ze in op waarom diversiteit een belangrijk thema is in haar boeken.

Na de lezing en een korte pauze gingen de deelnemers verspreid aan de slag in diverse workshops. Ze konden vooraf kiezen waar ze graag aan mee wilden doen. Rappen bij Stadsdichter Levi Noë of Illustreren bij illustrator Anne Schneider. Of een workshop Verhalen Vertellen door meesterverteller Julian Wijnstein. Verder konden ze meedoen met een workshop Poëzie door schooldichter Peter Kaper, Theater met boek door Karianne Regter of Interactief voorlezen met Kim Bol van de Westfriese Bibliotheken.

Na afloop van deze inspirerende workshops werd er, onder het genot van een drankje, met elkaar genoten van soep, broodjes en salades. Allemaal heel goed verzorgd door de catering van Kasteel Radboud. Er werd nog lekker nagepraat met elkaar over de middag en iedereen ging uiteindelijk vol inspiratie, blij en voldaan naar huis.

(Foto’s door Foto van Dana)