De afdeling Kunst in Onderwijs van De Blauwe Schuit adviseert en ondersteunt het voortgezet onderwijs bij het organiseren en uitvoeren van cultuureducatie op school via drie sporen:

Cultuurcoach Voortgezet Onderwijs in Hoorn

Onze Cultuurcoach VO voor de gemeente Hoorn adviseert en ondersteunt vo-scholen in Hoorn bij het organiseren van culturele activiteiten en projecten, zowel binnen als buiten de school. Als Hoornse voortgezet onderwijsinstelling kun je zonder extra kosten gebruik maken van haar tijd en kennis. Pas als er een activiteit plaatsvindt, worden de extra kosten zoals de uren van de cultuuraanbieder, materiaal en/of huur van een locatie in rekening gebracht.

Cultuureducatie activiteiten of projecten op maat

Ook voor culturele activiteiten of projecten op maat kun je terecht bij De Blauwe Schuit Kunst in Onderwijs. We bieden onder andere diverse workshops in verschillende disciplines die prima passen in het kader van CKV. We werken hiervoor samen met regionale cultuuraanbieders met ervaring in het onderwijs. Op onze website vind je een overzicht van het regionale aanbod aan cultuureducatie activiteiten. Dit geeft een goed beeld van de verschillende mogelijkheden. De activiteiten kunnen o.a. betaald worden met de CJP Cultuurkaart. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Cultuurcoach VO.

Rondje Cultuur Oostelijk West-Friesland

In de gemeente Stede Broec wordt elk jaar Rondje Cultuur georganiseerd. Culturele instellingen zetten hun deuren open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ruim 800 scholieren maken kennis met de instellingen die hun gemeente rijk is. Voor de leerlingen is het, naast een kennismaking, tevens een voorbereiding op de zelfstandige activiteiten die zij voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) gaan ondernemen. Lees verder…